Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Бургас
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Бизнес
Други
Институции
Криминални
Общество
Хиляди българи с протестна декларация срещу бруталното отнемане на деца в Норвегия
Автор: Екип Burgas24.bg 15:40 / 10.12.2018Коментари (11)6267
©
Представители на българската общност в Норвегия внесоха протестна декларация срещу незаконното и брутално отнемане на наши деца в Скандинавската държава. Това стана преди няколко дни в град Кристиансан.

Тогава Валентин Желев и Александър Желев - администратори на българската общност в Норвегия, както и Николай Николов - председател на "Асоциация на бащите в България", входираха декларация от 7 страници. Те я предоставиха на шефовете на БАРНЕВЕРН в Кристиансан - Monnica Brunner и Heidi Salvesen.

В едно от точките в декларацията, те информират норвежките власти, че българския народ е много чувствителен на тема грубото отнемане на деца от родителите и тяхното насилствено асимилиране. България е била 500 години под османско робство. Османците са отвличали български деца, за да ги направят еничари, но дори и тогава османците са били много по-човечни и милозливи от сегашните норвежки бюрократи - отнемали са само по едно дете на многодетно семейство.

На срещата в офиса на БАРНЕВЕРН (социалната служба в Норвегия) българската общност поиска да се договорят методи за съдействие от страна на България при случаи с наши деца в скандинавската държава. 

Ето и текста на протестната декларация, публикуван без редакторска намеса:

БЪЛГАРСКАТА ОБЩНОСТ В НОРВЕГИЯ наброяваща около 10 000 души , трайно и временно пребиваващи българи с техните семейства, роднини и деца, като се запознахме с хиляди медийни публикации, документални филми, видеа, документи и доклади на всякакви Европейски институции, Неправителствени и Правителствени организации работещи в сферата на Правата на човека и децата, коментари и постове в социалните мрежи, мнения на водещи експерти, политици и икономисти, а и в свободни дискусии между обикновените хора,

КОНСТАТИРАМЕ СЛЕДНОТО:

1. БАРНЕВЕРН е отнела насилствено децата на 10 български семейства (информацията е от Външно Министерство на България) на територията на Норвегия ! Особено брутален е последният случай с отнемането на децата на Цветелина Оланд , който предизвика масовото негодувание на Българския народ и Българските институции, а и на Българската общност в Норвегия! Скандален е и случая с Емилия Арсенян , чието дете Миран е отнето преди 6 години, майката е спечелила делото на Върховен съд, а детето не е върнато до сега, с аргумента, че то говорило вече само норвежки! Семейството е завело дело в Страсбург и чака решение!

2. БАРНЕВЕРН е отнела и продължава да отнема хиляди деца от всякакви чуждестранни общности и най вече от норвежци, като годишното изражение в цифри е от 1500 до 2000 деца ! Особено ужасяващи са отнеманията на деца, за които е имало решение за отнемане още преди раждането или при самото раждане, като майките не са имали възможност дори да ги погалят или целунат !!! В повечето случаи децата са отнемани на база на минали събития в живота на майката или бащата и на възникнали хипотетични предположения, че те няма да бъдат добри родители! Известни са и много случаи, когато децата са били отнемани, като е била прилагана брутално полицейско насилие срещу тях и техните родители!

3. БАРНЕВЕРН е може би най-щедро финансираната институция в Норвегия, като медиите цитират за 2016 година - 27 милиарда крони ! Според медиите около 70 % са за заплати на служителите на БАРНЕВЕРН и издръжка на държавните и общински служби и приемни домове, охрана, транспорт, експерти и др. ! Около 30% се концентрират в ръцете на пет частни основни големи играчи на пазара на социални услуги, като печалбите, които тези играчи реализират са около 20 - 23%! Много повече, отколкото печалбите от петролния бизнес на Норвегия ! Това превръща БАРНЕВЕРН в най-мощната индустрия в Норвегия!

4. БАРНЕВЕРН индустрията е създала огромен административен и репресивен апарат, в който участват общинските съвети, полицията, прокуратурата, съда, експерти и вещи лица, адвокати, педиатри, педагози, лекари и стоматолози , помощен персонал в училищата, дори обикновените граждани, които са задължени да подават сигнали до институцията, често анонимни и напълно неоснователни ! Всички по веригата получават пряко или непряко облаги от дейността си! Декриминализирането на клеветата развързва ръцете на всички по веригата за извършване на злоупотреби при отнемането на деца! Семействата с деца са потенциални жертви и живеят в тежък стрес и страх от БАРНЕВЕРН, докато децата им не навършат пълнолетие, след което започва страха за внуците! Така принципа на комунистическата тоталитарна репресивна машина на Норвегия държи в робско подчинение населението на страната ! Много хитро измислено за разлика от комунистите в източноевропейските страни, които разчитаха на комунистическата идеология и пропагандата !

5. БАРНЕВЕРН прикрива дейността си зад фалшивите лозунги за загриженост и благосъстояние на децата, и , че прави най-доброто за тях, като ги отнема от уж лошите им биологични родители и ги предава на приемни такива, които да ги обичат срещу заплащане! В асоциално, лицемерно и расистко общество, каквото е норвежкото, и което е възпитавано още от раждането във вяра в институциите и тяхната непогрешимост, няма как БАРНЕВЕРН, а и обикновените граждани да изпитват съпричастност и любов към децата! Водещ е единствено материалният интерес и облагите които идват след всяко отнето дете! Ако БАРНЕВЕРН и норвежкото Правителство спрат финансирането, то веднага ще се види, че никой не му прави впечатление кой, как и по какъв начин възпитава децата си и как се отнася с тях!

6. БАРНЕВЕРН използва изключително брутални нацистки методи за разпит на деца на 3, 4 или 5 години, като насреща им застават опитни психолози и без знанието на родителите се опитват да измъкнат информация за семейството! На децата им се внушава, че трябва да споделят семейните отношения в училището или в институциите, за да бъдат защитени! Често това довежда до злоупотреби, като се използва срещу родителите, за да им бъдат отнети децата! Показателни са множеството реклами за докладване, които са поставени на много обществени места в големите градове на Норвегия! “Имаш мама, имаш и татко, но ако не ти харесват може да ни се обадиш и ще ти намерим други, по-добри" ! Или - “Имаш голяма къща! Имаш ли място за още един човек? Обади ни се и ще станеш приемен родител!"- следва телефон и адрес за среща!

7. БАРНЕВЕРН използва силата, парите и безконтролната си власт за да манипулира показанията на биологичните родители в съдебните зали! Честа практика е експертите на БАРНЕВЕРН да твърдят в съда, че родителите са луди или по-емоционални и на тях не може да им се има доверие! Родителите от други етноси е нормално да бъдат с различна емоционалност и култура, но това никога не се взема под внимание! Използват се лъжи и манипулации само и само да бъдат отнети децата и да бъдат дадени в приемни семейства или в приемни домове! Обичайна практика е също постоянните и ненадейни посещения в дома на децата от страна на служителите на БАРНЕВЕРН, които се ровят в хладилниците на хората, оглеждат се стаите на семейството , събличат се децата и се проверяват дали имат синини! При посещенията целта не е да се помогне на семейството, а да се намерят и най-малки пропуски или грешки, които после да се използват в съда! Чаша бира поставена на масата може да стане повод да бъдат отнети децата , като родителите могат да бъдат обвинени, че злоупотребяват с алкохол!

8. Често пъти децата се настаняват в приемни домове и приемни семейства на педофили, лесбийки, гейове и транссексуални, където са подложени на насилие и сексуален тормоз! Децата получават тежки психически проблеми и много често посягат към дрога и алкохол! Детските самоубийства и престъпност са в пъти повече, отколкото ако децата са при биологичните си родители! Децата израснали в приемни домове и приемни семейства обикновено не могат да се реализират в живота и стават престъпници, или се връщат да работят в системата на БАРНЕВЕРН и стават последващите насилници, защото познават системата отвътре !

В следствие на горните констатации и на други такива, които не са описани в тази декларация,

БЪЛГАРСКАТА ОБЩНОСТ В НОРВЕГИЯ

смята че:

• БАРНЕВЕРН действа като терористична организация, щедро финансирана и покровителствана от Правителството на Норвегия, действаща противоправно според Европейското законодателство, като организирана престъпна група с помощта и съдействието на частните си контрагенти и норвежките институции провеждайки политика на Геноцид спрямо други етнически малцинства и националности живеещи на територията на Норвегия.

• БАРНЕВЕРН държи неправомерно като заложници деца с българско и двойно гражданство на десет български семейства, като едновременно с това е следила и заплашвала, и продължава да заплашва стотици български семейства ! Децата са лишени от права и свободи и са поставени в изолация, което трябва да се счита за намеса на Норвегия във вътрешните работи и заплаха за националната сигурност на суверенната държава Република България!

• БАРНЕВЕРН отнема деца като се позовава на закона в противоречие на основните права на човека според ЕКПЧ, но от друга страна използва прекомерно голяма сила и демонстрира мощ срещу невъоръжени и беззащитни граждани, което трябва да се счита от всички демократични хора като отвличане на деца със съгласието и протекцията на Правителството на Норвегия.

• БАРНЕВЕРН не прави разлика в културните и исторически различия! Това е голяма грешка, защото българският народ е много чувствителен на тема насилствено отнемане на деца от родителите и тяхното насилствено асимилиране ! България е била 500 години под Османско робство ! Османците са отвличали български деца за да ги направят еничари (наемни войници) - но османците са били много по-човечни и милозливи от норвежките бюрократи - отнемали са само по едно дете на многодетно семейство като кръвен данък! В тази връзка българският народ приема отнемането и задържането на децата от родителите по такъв брутален начин, както го правят от БАРНЕВЕРН като лична вендета! Българският народ е горд и непокорен народ и никога няма да остави децата си да бъдат асимилирани, продавани и държани затворени в плен в Норвегия ! Не си позволявайте да докосвате повече български деца, защото ще изпитате законовия гняв на гордия български народ!

• БАРНЕВЕРН твърди, че прави всичко най-добро за децата, в същото време крие всякаква информация по отделните случаи, което потвърждава, че БАРНЕВЕРН е покровителствана от Правителството на Норвегия и силовите структури, и участва в незаконна търговия и трафик на деца! Държава в държавата!

• БАРНЕВЕРН не зачита правата на човека и на децата и нарушава Международни конвенции и Европейски директиви! Нищо учудващо, като се има предвид арогантността и бруталността на силовите структури и норвежките бюрократи, които са готови да смачкат всякаква форма на инакомислие и несъгласие с правилната линия на Правителството ! Дискриминацията, расизма и сегрегацията в норвежкото общество са ужасяващи!

• БАРНЕВЕРН може и трябва да се намесва само когато има установени тежки форми на насилие, злоупотреба с наркотици и алкохол, сексуални посегателства, педофилия или извращения, след щателно разследване и решение на Съдебен състав , а не на Общински трибунал.

След всичко гореизложено

БЪЛГАРСКАТА ОБЩНОСТ В НОРВЕГИЯ

декларира че:

• е потресена, шокирана и ужасена от мащабите на брутално отнемане и задържането на децата от родителите им в Норвегия , с използваните методи практикувани от нацистките и комунистическите режими по света. Методите за следене и набеждаване на биологичните родители, докато не бъде отвлечено детето или децата им от БАРНЕВЕРН , по-известна в социалните мрежи като норвежкото детско ГЕСТАПО !

• ще направим и невъзможното за да върнем отвлечените и държани в плен и отнети насилствено български деца от биологичните им родители !

• ще информираме Президенти, Премиери, Правителства, Парламенти, Дипломати, Депутати, Правителствени и Неправителствени организации, Международни съдилища , Църковните православни и католически общности , българския и всички други демократични народи по света!

• ще организираме протестни акции, митинги, демонстрации, пресконференции, интервюта, разследвания, и ще използваме всякакви форми на гражданско неподчинение! Ще започнем акция по обединяване на всички етноси, които имат отнети деца в Норвегия, за общ фронт срещу БАРНЕВЕРН!

• ще свидетелстваме навсякъде, където има организиран съдебен процес срещу БАРНЕВЕРН ! Ще събираме факти и доказателства за престъпното поведение на служителите, отговорни за отвличане на деца в Норвегия и ще ги предоставяме безвъзмездно на разследващите органи и медии по целия свят!

• ако БАРНЕВЕРН отнеме още едно българско дете, в България ще пристъпим към законово задържане на основание Европейските принципи и законодателство на норвежки деца, като релевантна мярка за задържаните български деца ! Това е твърдата ни позиция, нетърпяща никакъв коментар! Долу мръсните ръце на БАРНЕВЕРН от умните, талантливи и интелигентни български деца.

• тази Декларация ще стане публична в момента, в който бъде преведена на английски език и ще бъде публикувана в социалните и световни демократични медии незабавно.

БЪЛГАРСКАТА ОБЩНОСТ В НОРВЕГИЯ настоява за:

• незабавното и безусловно освобождаване на задържаните и държани в плен деца на 10-те български семейства.

• незабавно и безусловно затваряне на всички казуси, в които са следени и притеснявани български семейства и децата им и даване на право да напуснат територията на Норвегия без последствия.

• оказване на тежък дипломатически натиск от страна на Република България , денонсиране на Правителствени и Търговски спогодби, отнемане на пълномощията на Посланика на Норвегия за България, рестрикции срещу норвежки фирми, които оперират на българския пазар и блокиране на авоарите им в български банки, забрана за извършване на дейности на норвежки НПО , излизане на България от Норвежкия финансов механизъм !!! Няма по-скъпо нещо за българския народ от децата му ! Трябва да бъдат използвани всички средства, за да бъдат освободени от позорния плен !!!








Зареждане! Моля, изчакайте ...
Aнонимен
на 27.04.2019 г.
0
 
 
Личен пиар на гологлавия изнамник , асоциация на бащите е като фурнаджийска лопата..не защитават интересите на бащите..., нито на децата...подклаждат интриги и после ги " решаеат" поредните използвачи,
Aнонимен
на 02.04.2019 г.
0
 
 
Преекспонирано е, а причината е че Русия хвърля луди пари за да дискредитира всяка модерна практика.Проблеми има навсякъде, в т.ч. и в във любимата матушка на много тролове.
Aнонимен
на 01.04.2019 г.
0
 
 
Информацията, която имам от потърпевша жена е, че се отвличат бели деца, от които 90% русначета. Норвегия е извратеняшка държава и не случайно гнидата, норвежеца Столтенберг е поставен от ФАЩ за секретар на НАТО! Сексуални извратеняци и фригидни психопати! Плюя на норвегия и норвежците!!!
Aнонимен
на 25.02.2019 г.
0
 
 
Ми ако не ви харесва в Норвегия, напуснете! Никой не ви държи насила там. Като си отишъл някъде нагости се съобразяваш с правилата там!
+6
 
 
Един прост въпрос към авторите на това патетично писмо: Как може човек да напише подобни обвинения, да се подпише под тях и да остава да живее, някои дори с децата си, в тази "тоталитарна, комунистическа, репресивна" Норвегия.
Коментарите са на публикуващите ги. Burgas24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.
Още новини от Международни новини:

ИЗПРАТИ НОВИНА
« Март 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
Виж още:
Актуални теми
Бургаското летище
Мигрантски натиск към България
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
Стрелба в Москва
Григор Димитров в турнири през 2024 година
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Бургас и региона.
e-mail:
Анкета
Ще почивате ли идната зима?
Да, в България
Да, в чужбина
Не
Не съм решил/а още

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:
За контакти:

тел.: 0886 49 49 24

novini@burgas24.bg

За реклама:
Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Бургазлии във facebook
RSS за новините
Статистика: