Холандия: Не сме враг на българите, а сме приятели на Европа

Автор: Екип Burgas24.bg
Коментари (31)
15:48 / 13.12.2011
1485
Холандия все още е твърдо решена да наложи вето на приемането на България и Румъни в Шенген. Днес въпросът трябва да бъде разгледан от Съвета на ЕС по правосъдие и вътрешни работи. Очаква се днес Съветът да препоръча България и Румъния да влязат в Шенген с морските и въздушните граници от 25 март догодина.

Холандският министър по имиграцията и въпросите на бежанците Герд Леерс за пореден път заяви, че за да промени позицията си, е необходим траен и необратим напредък в борбата с престъпността и корупцията в България и Румъния.

Лерс уточни, че очаква да види такива данни в междинния доклад на ЕК по механизма за сътрудничество и оценка през февруари догодина.

Не съм враг на българите и румънците, а съм приятел на Европа и не искам организираната престъпност да достигне до единния европейски пазар с прибързаното отпадане на границите, коментира министърът.

По неговите думи за Холандия не е решение поетапното отпадане на границите, каквото бе предложението на полското председателство на ЕС.

В знак на протест срещу холандската позиция, румънският президент Траян Бъсеску призова сънародниците да престанат да купуват холандски плодове и зеленчуци.

Източник: bTV


Виж коментарите (31)

Още по темата (447):
18.04.2024 Еврокомисар Йохансон: Напълно готови сте за Шенген, няма риск България и Румъния да бъдат залети от нелегални мигранти
18.04.2024 Еврокомисарят Йохансон и вътрешният министър на Румъния при Калин Стоянов в
МВР
18.04.2024 Николай Рашков: Ако полетът ви бъде отменен - ще получите храна и вода, но много шофьори по границите имат ужасни битови условия и никой не се интересува!
11.04.2024 Заради Шенген: Христо Стоичков попиля австриеца Нехамер
04.04.2024 Вече три дни баща няма връзка с детето си
04.04.2024 Сергей Станишев заговори за загуби за милиарди евро за България заради
Шенген
Още новини от Международни новини:
Огромна инвестиция даде тласък на едно от най-известните летища
Почина известен писател
Кристалина Георгиева: ЕС не бива да бърза да изоставя Възстановит...
Еврокомисията погна Meta
Отиде си емблематичен холивудски актьор
Първите туристи в Гърция останаха неприятно изненадани от високит...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@burgas24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Burgas24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Burgas24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).