Хърватското правителство ограничи цените на ключови хранителни продукти

Автор: Тереза Герова
Коментари (0)
14:44 / 13.01.2023
461
Правителството на Хърватия удължи валидността на мярката за ограничени цени за девет ключови за домакинствата хранителни продукта, съобщава сръбската държавна информационна агенция Tanjug.

"Съгласно решението, цените на олиото и каймата ще бъдат намалени с две куни, т.е. 26 цента, а цената на захарта и свинската плешка ще се повиши с две куни. Така цените на общо девет продукта ще продължат да бъдат регулирани, а мярката ще продължи до 31 март тази година“, обяви министърът на икономиката на страната Давор Филипович.

Помощникът на главния държавен инспектор Ведрана Филипович Гърчич представи на правителството информация за наблюдението на ценовите тенденции, свързани с въвеждането на еврото в страната. Инспекторите са следили дали  необосновано повишените цени при преминаването от куни към евро са върнати на нивото от 31 декември миналата година.

Виж коментарите (0)
Още новини от Международни новини:
"Масажира" жени и ги снима: Българин е обвинен в сексуален тормоз...
Любимата напитка ще поскъпне драстично
Бас Ейкхаут: Ако кажем "Всичко ще бъде наред с вашите мини до 203...
Русия обяви за издирване украинския президент Володимир Зеленски
Благодатният огън слезе в Йерусалим
Българка е била отвлечена в Гърция


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@burgas24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Burgas24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Burgas24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).