Искат арест за шеф в "Самсунг"

Автор: Екип Burgas24.bg
Коментари (0)
12:32 / 16.01.2017
1004
Следователи от прокуратурата в Южна Корея поискаха арест на Лий Джей Йонг - зам.-шеф на концерна "Самсунг", предаде АФП.

Причина са подозрения за корупция и опит за влияние върху политици. Предполага се, че през 2015 г. той одобрил превеждането на 18,3 милиона долара по сметката на компания, притежавана от приятелка на президентката Пак Гън Хе. Компанията е базирана в Германия и нейна собственичка е Цой Сун Сил.

Според прокуратурата тези пари може да са били отплата за подкрепата на сливането на два филиала на "Самсунг", като бъдат заобиколени законодателствата на Германия и Южна Корея.

На 13 януари Лий Джей Йонг бе разпитван в продължение на 22 часа. Той не отговори на въпросите на журналисти. От прокуратурата обаче съобщиха, че бизнесменът частично признал вината си.

Обвиненията срещу зам.-шефа на "Самсунг" са част от скандала с корупция, разтърсил политическата върхушка в Сеул. Парламентът гласува импийчмънт на президентката Пак Гън Хе на 9 декември 2016 г. В срок от 180 дни след тази дата Върховният съд трябва да утвърди или отмени решението.


Виж коментарите (0)
Още новини от Международни новини:
Крути мерки за нарушаване на правилата за шофиране в Гърция, може...
Крепост, която познаваме от популярно ТВ предаване с български уч...
Американското разузнаване смята, че Путин не е наредил Навални да...
Светът се тресе: Регистрирано е поредното мощно земетресение
15 българи са арестувани в Испания
Спасиха 130 кита бяха в Австралия


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@burgas24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Burgas24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Burgas24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).