Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Бургас
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Бизнес
Други
Институции
Криминални
Общество
Италиански град предлага жилища на символичната цена от 1 евро
Автор: Гено Петров 11:23 / 06.07.2020Коментари (0)814
©
В крайбрежния италиански град Таранто, в южния регион Пулия, предлагат жилища на символична цена от 1 евро, пише pariteni.bg.

Консулът по културно наследство на Таранто Франческа Виджиано обяви, че на изкушаващо ниската цена се предлагат общински имоти в старата част на населеното място. Условието за придобиване на имот на тази ниска цена е купувачът да го реновира.

През последните години в Италия редица опустяващи села приложиха примамлив маркетингов трик - продажба на имоти на символична цена, обикновено за 1 евро. Но купувачите трябва да се ангажират за определен срок да реставрират придобитите имоти като проектът за това как ще изглежда сградата трябва да бъде одобрен от съответната община.

Такъв е случаят с оферта в град Самбука в Италия , където дом се предлагаше на цена от 1 евро. Целта на местното управление е да реши проблема с обезлюдяването на региона. Местността се намира в южната част на остров Сицилия и е наричана "земен рай", но това не е било достатъчно, за да спре много хора да изберат големите градове. Предприетата политика цели да привлечe жители в Самбука.

Има едно условие, обаче. И то е новите собственици да инвестират в имота 15 000 евро. С тази сума трябва да осъществят наложителни ремонти в рамките на три години, тъй като някои изоставени къщи се саморазрушават. Сега този подход за първи път се предлага в по-голямо населено място. Целта на инициативата в Таранто е сградите да бъдат поддържани и животът да бъде върнат в стария град.

Първоначално за продажба са обявени 15 сгради в Таранто на цена от едно евро. На по-късен етап повече имоти може да бъдат предложени на същата цена.

 

Южният италиански регион Пулия се слави с кулинарните си деликатеси, каменната архитектура и живописни крайбрежни градчета. Областта обаче е доста бедна, в сравнение с други региони в Италия. Офертите за едно евро са само част от плановете на града за възстановяване. “Имаме голямо пристанище, така че има план за преход във всичко, включително инвестиции.Това е нов живот за града", казва Франческа Виджиано. Най-популярната сграда в Таранто е Кастело Арагонезе, масивно укрепление, изградено през 15-и век. Заслужава си да бъде разгледан и храмът на Посейдон, датиращ от 6 век пр. н. е.








Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!
Още новини от Международни новини:

ИЗПРАТИ НОВИНА
« Март 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
Виж още:
Актуални теми
Парламентарни избори 2024
Бургаското летище
Мигрантски натиск към България
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
Стрелба в Москва
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Бургас и региона.
e-mail:
Анкета
Ще почивате ли идната зима?
Да, в България
Да, в чужбина
Не
Не съм решил/а още

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:
За контакти:

тел.: 0886 49 49 24

novini@burgas24.bg

За реклама:
Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Бургазлии във facebook
RSS за новините
Статистика: