Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Бургас
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Бизнес
Други
Институции
Криминални
Общество
Извергът, избил 40 мюсюлмани в Нова Зеландия, отмъщавал за Шипка и Булаир
Автор: Екип Burgas24.bg 14:29 / 15.03.2019Коментари (6)2007
©
В терористичния акт в Нова Зеландия, при който бе открита стрелба срещу две джамии и по последни данни има 49 загинали, се появи и българска връзка. Мъжът, който пое отговорност за нападението, е оставил манифест от 37 страници, в който обяснява какви са причините за действията му.

Човекът, който в Туитър се представя като Брентън Тарант от Австралия, заявява, че отмъщавал на мюсюлманите за редица атентати по света и исторически събития с вековна давност - като кланетата на християни в Европа при османското нашествие.

Сред посочените от него зверства на мюсюлманите са и боевете при връх Шипка през 1877 г. На друг от пълнителите на автомата на терориста е написано "Битката при Булаир 1913 г."

Доколко терористът познава историческите събития е доста съмнително. Защитата на прохода Шипка завършва с победа на българските опълченци и руските войски и има важна роля за Освобождението на България.

Второто събитие, свързано с нашата история - битката при Булаир, се провежда на 8 февруари (26 януари стар стил) 1913 г. между българската Седма пехотна рилска дивизия под командването на генерал-майор Георги Тодоров и османските Дивизия Мюретеби и Двадесет и седма пехотна дивизия под командването на Али Фетхи Окяр, образуващи 10-ти турски корпус. Боят се води в района на Булаир и старата крепост Цимпе. Той също завършва с победа за България.

Нападенията срещу двете джамии са станали в град Крайстчърч в петъчния ден за молитва. По-рано новозеландските власти потвърдиха за 40 загинали и 20 тежко ранени при стрелбата.

"Това може да бъде описано само като терористично нападение, добре планирано", обяви министър-председателят на Нова Зеландия Джасинда Ардърн. Тя допълни, че две взривни устройства, свързани със заподозрени превозни средства, вече са открити и обезвредени.

По информация на българското посолство в Канбера към 9:30 ч. българско време няма данни за загинали български граждани при стрелбата срещу двете джамии в Нова Зеландия. Мисията ни е в постоянен контакт с новозеландските власти, които извършват проверка на самоличността на извършителите и пострадалите, пише "Офнюз".








Зареждане! Моля, изчакайте ...
0
 
 
Убийствата са си убийства. Не може да се аплодира... Но припомням един закон от физиката - "Всяко действие си има равно по сила и обратно по посока противодействие" . Тоя закон с пълна сила важи и за геополитиката и миграцията. Колкото повече продължава ислямския тероризъм по нашите земи , толкова по-чести ще стават случаи като този с Брентън.
-1
 
 
И изведнъж резко ме заболя дедовия?!?
Aнонимен
на 15.03.2019 г.
+6
 
 
Що пък да е изверг и що пък да не отмъщава?
0
 
 
Избил ги човека.Колко хора загинаха от атентати от мюсюлмани.
Коментарите са на публикуващите ги. Burgas24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.
Още новини от Международни новини:

ИЗПРАТИ НОВИНА
« Април 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
Виж още:
Актуални теми
Парламентарни избори 2024
Газови доставки
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
Природни стихии
Акция на ДАНС и КПКОНПИ, обискираха дома и офиса на шефа на Митниците
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Бургас и региона.
e-mail:
Анкета
Ще почивате ли идната зима?
Да, в България
Да, в чужбина
Не
Не съм решил/а още

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:
За контакти:

тел.: 0886 49 49 24

novini@burgas24.bg

За реклама:
Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Бургазлии във facebook
RSS за новините
Статистика: