Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Бургас
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Бизнес
Други
Институции
Криминални
Общество
Как Владимир Путин скара Филип Киркоров и Алла Пугачова?
Автор: Екип Burgas24.bg 09:09 / 17.03.2022Коментари (0)606
©
До края на живота си няма да си простя и ще се кая за предишната си сватба и ще поискам прошка от Бог. Това беше необмислена, спонтанна и доста наивна стъпка. Сякаш дяволът ме заблуди", изповяда преди години руската легенда Алла Пугачова.

Въпреки развода Филип Киркоров и Алла дълго опитваха да запазят добри отношения помежду си, поне публично. Това, което ги скара завинаги, са политическите им различия и мнението им за Владимир Путин. Киркоров е в близкото обкръжение на руския президент, а бившата му жена и настоящият й съпруг Максим Галкин - негови явни противници. Веднага след началото на войната в Украйна, още на 28 февруари, Алла Пугачова и Галкин заедно с двете си деца напуснаха Русия, разказва "168 часа".

В свои интервюта Пугачова не пропуска да спомене, че никога не разчита на чужда помощ и не се ползва с “комфорт", което в повечето случаи е и препратка към бившия й мъж Филип Киркоров. Екссъпрузите заеха коренно различна позиция и по отношение на ареста на опозиционера Алексей Навални. Именно близостта на Киркоров с Путин е една от най-коментираните теми в Русия в последните години.

В свои интервюта Пугачова не пропуска да спомене, че никога не разчита на чужда помощ и не се ползва с “комфорт", което в повечето случаи е и препратка към бившия й мъж Филип Киркоров. Екссъпрузите заеха коренно различна позиция и по отношение на ареста на опозиционера Алексей Навални.

Именно близостта на Киркоров с Путин е една от най-коментираните теми в Русия в последните години.

“Радвам се, че нашите възгледи съвпадат, само човек с “широко отворени очи" може да оцени ситуацията! Смелостта на истинския лидер е да не се крие зад гърба на тийнейджърите и децата. Вчера имаше унизителна провокация. Чрез своите призиви хората бяха доведени до нарушаване на закона, без да мислят за последиците от съдбата си. Глупаво е да очакваме, че мечката ще бъде добродушно куче, което ще му хвърля снежни топки и ще причинява погроми.

Живеем в свободна държава, където всеки има право на своето мнение, а публичната подкрепа на нашия президент е само малка благодарност за доверието в бъдещето", пише певецът в последния си до момента пост, като е публикувал към него и снимка на Путин.

Преди това той призова “да не се разклаща лодката", а всички руснаци да се сплотят около “нашия лидер", написа Киркоров след ареста на Навални и протестите в негова защита. С думите си той разгневи не само бившата си съпруга, но и голяма част от феновете си, които го обвиниха, че е предател и е загубил здравия си разум.

Киркоров се отрече публично от президента на Украйна Володимир Зеленски много преди днешните събития. “Ние бяхме повече от близки, бяхме неразделни, споделяхме обща сцена, но той ме предаде", избухна Филип, след като му бе отнето правото да влиза в Украйна преди година. През 2021 г. и Литва обяви руската попзвезда за персона нон грата за период от 5 години. Външното министерство на страната обясни, че Киркоров е правил концерти в Крим, като по този начин е подкрепил политиката на Москва и нелегалното анексиране на полуострова от Украйна.

"Изпълнители, които подкрепят окупацията на Крим, не трябва да се толерират в нито една демократична държава. Ние имаме твърда позиция към подобни публични фигури, следователно нямахме никакви колебания да добавим Киркоров към списъка на хората, които не са добре дошли в Литва", обяви тогава вътрешният министър Агне Билолайте.

“Дори Алла се отрече от теб", написа фен на Киркоров в социалните мрежи след негов коментар за Путин, а други негови почитатели достигат дори по-далеч в догадките защо Киркоров е толкова верен на президента. Една от тях е, че певецът с български паспорт има стотици хиляди рубли неплатени данъци, за които така и не е понесъл наказание.

Още в началото на миналата година изданието “Рамблер.ру" прави разследване, с което оповестява, че “Филип Киркоров прадакшън" дължи на Федералната данъчна служба в Русия 95 605 рубли. Също така Киркоров има 7 неплатени глоби за различни провинения на пътя на обща стойност 29 хил. рубли.

Вместо проверки на Филип в следващите месеци властта го отрупва с поздравителни телеграми по повод 50-годишния му юбилей и официална церемония за награждаването на певеца с Почетен орден, с който се отбелязва всенародната признателност към заслугите на певеца. Киркоров е удостоен с наградата "за големия принос в развитието на отечественото естрадно изкуство", а също и за дългогодишната му творческа дейност. Държавата застана зад певеца и в друг негов проблем.

През есента на 2016 френската група Space започна дело срещу Киркоров, обвинявайки го в плагиатство. За нарушаване на авторските права Дидие Маруани поиска компенсация от 75 милиона рубли (1 милион евро).

Изпълнителят не се съгласи с претенциите, а руското следствие отказа да образува наказателно производство срещу него. Киркоров засили недоволството към себе си и заради факта, че пишейки публикациите в защита на Путин и против Навални, той бе на луксозна почивка със семейството си в Маями, като са посетили и Бахамските острови.

Според руски издания Киркоров почти няма сценична дейност в страната, защото неодобрението и отливът на почитатели се покачват след всяка негова изява в защита на Путин. От началото на войната в Украйна Киркоров не е изказвал публично своя позиция, но и мълчанието му се смята за сигурен знак в защита на президента.



Още по темата: общо новини по темата: 4309
20.03.2024 »
13.03.2024 »
12.03.2024 »
10.03.2024 »
07.03.2024 »
05.03.2024 »
предишна страница [ 1/719 ] следващата страница






Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!
Още новини от Международни новини:

ИЗПРАТИ НОВИНА
« Април 2022 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
Виж още:
Актуални теми
Катастрофи в България
План за възстановяване и устойчивост на България
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
49-ото Народно събрание
Стрелба в Москва
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Бургас и региона.
e-mail:
Анкета
Ще почивате ли идната зима?
Да, в България
Да, в чужбина
Не
Не съм решил/а още

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:
За контакти:

тел.: 0886 49 49 24

novini@burgas24.bg

За реклама:
Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Бургазлии във facebook
RSS за новините
Статистика: