Катастрофално земетресение в Тайван, има жертви

Автор: Екип Burgas24.bg
Коментари (0)
16:20 / 06.02.2016
892
Броят на потвърдените жертви на катастрофалното земетресение в Тайван достигна 11. Ранените също се увеличават, като към момента се съобщава за 462 души, предаде Фокус. Трусът от 6,4 по Рихтер удари островната държава късно вечерта вчера българско време.

Много вероятно е под развалините да има още десетки затрупани. 17-етажна жилищна сграда е напълно разрушена, а друга 16-етажна е сериозно пострадала.

Десетки хора бяха спасени в района на пазар за плодове и зеленчуци и от тежко пострадала 7-етажна сграда. Дрон засне потресаващи кадри след земетресението.

Трусът изненада и поп дивата Мадона и нейния екип, които са на турне в Тайван. Нейният мениджър Гай Озри написа в Instagram, че всички са добре. Според последни данни епицентърът на труса е бил на 27 километра от окръг Пиндун в югозападната част на Тайван, на 39 километра североизточно от пристанището Гаосюн - втория по големина град в страната - и на дълбочина 6,4 километра. 

Десетки вторични трусове бяха усетени след това. Заради бедствието беше преустановен трафикът на високоскоростните влакове.

След труса Фейсбук активира функцията "проверка за безопасност", даваща възможност на потребителите да разберат дали близките и роднините им са в безопасност, както и да съобщят, че самите те са добре, ако са в района на стихийно бедствие.


Виж коментарите (0)
Още новини от Международни новини:
Проблем със смартфоните на iPhone причини много главоболия 
Той е банкер от "Уолстрийт", български зет и влезе в надпреварата...
Нови земетресения разклатиха Балканите
Новото нормално явление: Съкращенията продължават, хората свикнах...
Огромна инвестиция даде тласък на едно от най-известните летища
Почина известен писател


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@burgas24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Burgas24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Burgas24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).