Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Бургас
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Бизнес
Други
Институции
Криминални
Общество
Ким Чен Ун съобщи за нова епидемия: Сам дарил лекарствата си на болни
Автор: Екип Burgas24.bg 14:38 / 16.06.2022Коментари (1)496
©
Северна Корея съобщи за избухването на още едно инфекциозно заболяване в допълнение към продължаващата епидемия от Ковид-19 и заяви, че лидерът на страната Ким Чен Ун е дарил личните си лекарства на болните от новото заболяване, предаде Асошиейтед прес.

Не е ясно колко сериозна е новата епидемия, но някои външни наблюдатели твърдят, че Северна Корея вероятно цели да подобри имиджа на своя лидер, като го представи като загрижен за живота на населението, тъй като той се нуждае от по-голяма обществена подкрепа, за да преодолее трудностите, свързани с пандемията.

Вчера севернокорейския лидер предложи лекарствата, с които разполага семейството му, на хората, диагностицирани с "остра чревна епидемия" в югоизточния град Хеджу, съобщи официалната Корейска централна информационна агенция. От агенцията не уточниха какво точно представлява епидемията и колко души са били заразени.

Официалният вестник на ЦК на Корейската работническа партия "Родон Синмун" отделно публикува на първа страница снимка на Ким Чен-ун и съпругата му Ни Сол-джу, на която двамата преглеждат физиологични разтвори и лекарства, които подготвят за дарение.

Външни наблюдатели твърдят, че "чревната епидемия" в Северна Корея е инфекциозно заболяване като коремен тиф, дизентерия или холера. Това са чревни заболявания, причинени от микроби чрез заразена храна и вода или чрез контакт с изпражнения на заразени хора. Подобни заболявания са често срещани в страната, поради липсата на добри съоръжения за пречистване на вода и до голяма степен, поради разрушената от средата на 90-те години инфраструктура за обществено здравеопазване.

Миналия месец Северна Корея съобщи за увеличаващ се брой на пациенти с симптоми, наподобяващи треска, след като призна за епидемия от ковид, а шпионската агенция на Южна Корея заяви, че "значителен брой" от случаите, включват заболели от мирбили, коремен тиф и коклюш.

Повече от 4,5 милиона от общо 26 милиона души в страната са се разболели от недефинираната треска, заяви Корейската централна информационна агенция, само 73 от тях са починали. КНДР е регистрирала само малко част от тях като заболели от ковид, поради очевидната липса на комплекти за тестване в страната. Чуждестранни експерти поставят под съмнение броя на смъртните случаи, като твърдят, че той вероятно е занижен, за да се предотвратят евентуални вътрешнополитически щети за управлението на Ким.








Зареждане! Моля, изчакайте ...
Aнонимен
на 16.06.2022 г.
0
 
 
Кимчи с повече оцет!
Коментарите са на публикуващите ги. Burgas24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.
Още новини от Международни новини:

ИЗПРАТИ НОВИНА
« Юли 2022 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
Виж още:
Актуални теми
Парламентарни избори 2024
Бургаското летище
Мигрантски натиск към България
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
Стрелба в Москва
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Бургас и региона.
e-mail:
Анкета
Ще почивате ли идната зима?
Да, в България
Да, в чужбина
Не
Не съм решил/а още

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:
За контакти:

тел.: 0886 49 49 24

novini@burgas24.bg

За реклама:
Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Бургазлии във facebook
RSS за новините
Статистика: