Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Бургас
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Бизнес
Други
Институции
Криминални
Общество
Компания за производство на бира ще спонсорира летните олимпийски игри
Автор: Живко Кръстев 16:47 / 06.02.2024Коментари (0)337
©
Международният олимпийски комитет обяви, че олимпийските игри ще си партнират с компания за производство на бира. Тази новина коментира спортният редактор Донислав Донев в предаването "Човекът на фокус“ на Радио "Фокус“.

Новината е посрещната противоречиво. Въпреки че бирата, която ще се рекламира, е безалкохолна, дори Световната здравна организация се намесва и алармира за това, че влиянието на олимпийските игри върху подрастващите е голямо и чрез подобни реклами те могат да бъдат подтикнати да консумират бира.

Донислав Донев сподели, че е изненадан, че темата е получила толкова широк отзвук, защото не за първи път производител на бира става спонсор. Той даде пример с един от генералните спонсори на "Формула 1“, рекламни лица на който стават самите пилоти. Най-големият спонсор на най-големия клубен футболен форум Шампионска лига също е компания за производство на бира.

"Сделката с МОК е на стойност 1 млрд. 725 млн. долара. Според мен зад това говорене има доза завист, защото тази сделка е изпусната от страна на други големи компании. Спортът все още е на първо място, но парите са на път да го изместят. Тук не става дума толкова за това какъв е поводът да бъдат рекламирани тези продукти, а кой дава повече пари, кой ще предложи по-добрия договор, който да даде повече печалба и за двете страни. Много малко хора вероятно ги интересува здравето на спортистите и на хората, важното е договорът да бъде подписан и да бъде рекламиран продуктът“, коментира Донислав Донев.

Той даде пример с моден гигант, който си позволява далеч повече от въпросната компанията за производство на бира. "Освен че произвежда златни, сребърни и бронзови медали на олимпийските и параолимпийските игри, един от модните й брандове облича френските спортисти на откриването на олимпиадата. Едновременно с това, на всяка ВИП ложа ще се предоставя шампанското и конякът, който въпросната компания произвежда. Някои от същите тези ВИП хора, които ще стоят на ВИП ложите, в момента роптаят, че МОК е подписал договор за спонсорство с бира“, посочи Донислав Донев.   

Това не е първият случай, в който е имало проблеми със спонсори и реклами преди, по време и след олимпийските игри, отбеляза той. "Битката за спонсорство на олимпийски игри и световни първенства е огромна. Летните олимпийски игри в Токио 2021 г. бяха гледани от повече от 3 милиарда души по данни на МОК. Може да си представите какво събитие е и какво влияние има върху хората. Нормално е да има страшна битка“, каза спортният редактор.








Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!
Още новини от Международни новини:

ИЗПРАТИ НОВИНА
« Май 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
Виж още:
Актуални теми
Катастрофи в София
Изграждат нов реактор в АЕЦ "Козлодуй"
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
Парламентарни избори 2024
Частично бедствено положение в Карловско
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Бургас и региона.
e-mail:
Анкета
Ще почивате ли идната зима?
Да, в България
Да, в чужбина
Не
Не съм решил/а още

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:
За контакти:

тел.: 0886 49 49 24

novini@burgas24.bg

За реклама:
Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Бургазлии във facebook
RSS за новините
Статистика: