Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Бургас
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Бизнес
Други
Институции
Криминални
Общество
Край на шофирането с български номера във Великобритания
Автор: Екип Burgas24.bg 17:35 / 07.12.2020Коментари (3)838
©
Живеещи във Великобритания българи се оплакаха в социалните мрежи, че колите им с български номера са задържани от английската полиция през последния месец или са получили предупреждение, че не могат да ги карат повече, предава "24 часа".

Правилата изискват да им направят английска регистрация до 6 месеца след вкарването им в страната. Много българи обаче не се съобразиха с това изискване, тъй като данъците и прегледите на Острова са по-скъпи, а и за органите на реда бе трудно да установят кога точно са дошли, тъй като европейските граждани не подлежаха на гранична регистрация.

С изискването обаче да кандидатстват за статут за уседналост, за да могат да останат в страната след Брекзит, властите вече разполагат с доказателства от колко време пребивават на Острова. Ако са били повече от 5 г. и са получили пълен статут за уседналост, изискването да си направят английска регистрация на автомобила е дори по-кратко - 14 дни.

Великобритания от няколко години се бори с този проблем, тъй като смята, че губи около 60 млн. паунда годишно неплатени пътни данъци. При няколко специализирани полицейски акции бяха заловени 350 хиляди пътни превозни средства с чужди номера, които са надвишили 6-месечния срок за регистрация.

За да си ги получат обратно, собствениците им трябва да платят 200 паунда такса за освобождаване, 160 паунда депозит - гаранция, че ще регистрират незабавно автомобила и ще започнат да плащат данъци и застраховка за него. И колкото по-бързо го сторят, толкова по-добре ще е за тях, тъй като се начисляват и по 21 паунда на ден за паркинг на задържаната кола.

При доказване на срока, в който автомобилът е каран във Великобритания с чужда регистрация, властите разчитат основно на записите от пътните камери, с които са снабдени английските магистрали. Също така насърчават местните власти да им подават информация, ако забележат, че в тяхното населено място продължително паркира пътно превозно средство с чужди номера.








Зареждане! Моля, изчакайте ...
-1
 
 
Каква далаверка бе човек ,след като живееш там ,там си плащаш данъците толкова ли е трудно да си регистрираш колата или по добре като българин пак да си неизряден,там тарикати не виреят и рано или късно си го получават като изваждане на финикийски знаци,бръкни на българина в джоба най много го боли.....
+3
 
 
Реви,Ганьо.Още една далаверка ти отрязаха
Коментарите са на публикуващите ги. Burgas24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.
Още новини от Международни новини:

ИЗПРАТИ НОВИНА
« Март 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
Виж още:
Актуални теми
Парламентарни избори 2024
Бургаското летище
Мигрантски натиск към България
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
Стрелба в Москва
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Бургас и региона.
e-mail:
Анкета
Ще почивате ли идната зима?
Да, в България
Да, в чужбина
Не
Не съм решил/а още

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:
За контакти:

тел.: 0886 49 49 24

novini@burgas24.bg

За реклама:
Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Бургазлии във facebook
RSS за новините
Статистика: