Крал Чарлз III намали шансовете на Хари да го замества

Автор: Екип Burgas24.bg
Коментари (0)
22:59 / 15.11.2022
513
Британският крал Чарлз III започна процес за увеличаване на кралските особи, които могат да го заместват, когато не е в състояние да изпълнява монархическите си задължения заради пътувания в чужбина или болест.

Той поиска в списъка на така наречените държавни съветници да бъдат включени сестра му принцеса Ан и брат му принц Едуард. Досега в него бяха съпругата му Камила, синовете му Уилям и Хари, брат му Андрю и неговата дъщеря Беатрис. На практика обаче двама от тях не са в състояние да го заместват. Хари се отказа от кралски задължения и емигрира със съпругага си Меган в САЩ. Андрю пък бе принуден да се оттегли от официално представяне на короната, след като името му бе замесено в сексскандал с малолетни, пише "24 часа".

 

Вместо да извади двамата от списъка, Чарлз III предложи да бъде разрешено и на други негови роднини да го представляват, което се възприема като опит за потушаване на напрежението помежду им.

Приближени и на Хари, и на Андрю твърдят пред медиите, че двамата са обидени от начина, по който биват третирани като “черни овце" в двореца.

Виж коментарите (0)
Още новини от Международни новини:
Проблем със смартфоните на iPhone причини много главоболия 
Той е банкер от "Уолстрийт", български зет и влезе в надпреварата...
Нови земетресения разклатиха Балканите
Новото нормално явление: Съкращенията продължават, хората свикнах...
Огромна инвестиция даде тласък на едно от най-известните летища
Почина известен писател


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@burgas24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Burgas24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Burgas24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).