Кристалина Георгиева получава ресор "Бюджет и финанси" в ЕК?

Автор: Екип Burgas24.bg
Коментари (3)
12:27 / 01.09.2014
895
Българската кандидатка за еврокомисар Кристалина Георгиева най-вероятно ще получи ресор "Бюджет и финанси" в новия състав на Европейската комисия, твърдят източници от Брюксел. Заедно с това Георгиева може да бъде и заместник-председател на Комисията.

По-рано лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов прогнозира, че българската кандидатка ще бъде заместник-председател на Комисията и комисар по екология.

По-рано самата Георгиева коментира в Брюксел, че очаква "значителна роля" в новата комисия, а ресорът ѝ ще се избира измежду финанси, енергетика, транспорт и околна среда.

Бившият депутат в Европейския парламент Ивайло Калфин също прогнозира, че Георгиева ще бъде заместник-председател на ЕК, но според него ресорът ѝ още не е решен.

Очаква се до края на седмицата почти целият състав на новата Европейска комисия да бъде ясен, след като ЕНП и ПЕС в събота срещу неделя постигнаха компромис и разпределиха най-важните постове. За председател на Европейския съвет беше избран полският премиер Доналд Туск, а за комисарка по външната политика и първа заместник-председателка на ЕК - италианската външна министърка Федерика Могерини.


Виж коментарите (3)
Още новини от Международни новини:
Състоянието на Роберт Фицо е критично, вицепремиерът ще поеме нег...
Фалира голяма модна верига
Ружа Игнатова крие палати в Дубай
Словашките власти призоваха за спокойствие, "страната е на ръба н...
Българка в Словакия: Хората тук са много шокирани!
"Ти си следващият": Арестуваха мъж за заплаха към сръбския презид...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@burgas24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Burgas24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Burgas24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).