Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Бургас
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Бизнес
Други
Институции
Криминални
Общество
Македонският език е бил обявен за официален с указ по идея на САЩ И СССР
Автор: Екип Burgas24.bg 09:56 / 23.05.2020Коментари (8)744
Йосип Броз Тито и Георги Димитров
От документи, публикувани от Културен център "Иван Михайлов" във Facebook, става ясно, че македонският език е бил обявен за официален с указ през 1944 година. Идеята била на СССР и американското разузнаване.

"Ние с българите говорим два различни варианта на един и същ език. Това е факт. Германците и швейцарците имат същите различия като нас и българите. Всеки има право да нарича езика си така, каквото иска", това  заявяват от Културен център "Иван Михайлов" - Битоля на своята официална страница във Facebook.

"Нашият език е обявен (за официален) с указ на 2 август 1944 г. Имаше ли референдум, който да ни попита как искаме да наречем нашия език? Не! Днес имаме определение на нашия език в Конституцията на Република Северна Македония като македонски. Ние имаме официален конституционен език и България абсолютно признава това. В нашия "език“ лежи коренът, както и в българският, на общата история на нашия народ - народът на Светите братя, на св. Климент, на св. Наум, на братя Миладинови, на Райко Жинзифов и на много други“, се казва още в съобщението.

В него са публикувани също така и някои документи, заедно с превод на български към тях, описани като инструкции на съветския професор Самуил Борисович Бернщайн и доклади на американското разузнаване. Според културния център те доказват, че македонският език е създаден по идея на СССР и американското разузнаване и през 1945 г. македонците са говорели на български език.








Зареждане! Моля, изчакайте ...
0
 
 
Да не са само "братушките" виновни, трябва да вкараме и ново 20 - американците!
0
 
 
СССР не съществува а САЩ действат по тактиката "разделяй и владей". Все тая им е, стига да се породи конфликт и раздяла. Ако можеха щяха да разделят Балканския полуостров на 50 държавици и 100 езика.
0
 
 
Глупости на таркалета-македонският език е създаден по решение на Коминтерна и таваришт Сталин.Даже са искали да отсъснат живо месо от територията на България-цяла пиринска македония е дадена на македонците.Нашите гъзолизци от БКП са правили преброяване и са принуждавали хората да се пишат македонци в паспортите.Даже Баба Ванга е с националност македонка при преброяването.Къде намесвате американското разузнаване-идеята си е съветска -да се направи голяма федерация на южните славяни под доминацията на Сърбия и да се прецака България по всякакъв начин.Македонският език даже е правен от българи и после са преправяли документи.
0
 
 
Хубаво е да се четат документите, а не разсъжденията върху тях на политически обременени субекти. Историята е документи, а не какво мислят за тях съвременните им интерпретатори.Оказва се, че няма нищо случайно по света. Нашата участ винаги е била дело на интересите на "силните на деня". Проблема е, че политиците ни никога не са имали смелостта и волята да защитават интересите на нацията, а само собственото си оцеляване. То няма как и да бъде обратното след като в повечето случаи сме били на страната на губещите в световните конфликти. Разбираемо е сегашните новоизлюпени богаташи да се кланят на новите господари и да обвиняват за всички неправди единствено руснаците, но в документите нещата изглеждата съвсем по друг начин. Всичко е било един голям пазарлък и за съжаление ние не сме били сред желаните да бъдат "обгрижвани" от сегашните ни "братя". Колкото до статията-македонците няма от какво да се срамуват ако прилежно клекнат пред факта, че езика им е изкуствено създаден в интерес на новосъздадената не без нашата(на БКП) "помощ" велика Югославия. За съжаление и през ВСВ както и през Първата поради това, че изтеглихме късата клечка нашето присъствие се свежда основно в чинното полагане на подписи като страна на губещите.
0
 
 
Е, що са говорили на Български език, а не на Македонски през 1945г., когато още са нямали държава?! Много интересно...
0
 
 
Много укази ще излезнат на бял свят на Ссср и Сащ.Защо не включат и Великобритания и да кажат за другите укази за подялбата .
Коментарите са на публикуващите ги. Burgas24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.
Още новини от Международни новини:

ИЗПРАТИ НОВИНА
« Март 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
Виж още:
Актуални теми
Парламентарни избори 2024
Бургаското летище
Мигрантски натиск към България
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
Стрелба в Москва
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Бургас и региона.
e-mail:
Анкета
Ще почивате ли идната зима?
Да, в България
Да, в чужбина
Не
Не съм решил/а още

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:
За контакти:

тел.: 0886 49 49 24

novini@burgas24.bg

За реклама:
Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Бургазлии във facebook
RSS за новините
Статистика: