Меркел: Гръцкият дълг не може да бъде отписан

Автор: Екип Burgas24.bg
Коментари (2)
11:31 / 31.01.2015
991
"Не виждам възможност за по-нататъшно отписване на задълженията на Гърция", заяви германската канцлерка Ангела Меркел, цитирана от ТАСС.

"Частните кредитори отказаха да направят това, а банките и без това вече опростиха няколко милиарда на Гърция. Не виждам възможност за по-нататъшно отписване на дългове", заяви Меркел пред "Хамбургер абендблат".

За да получава регулярно траншовете по финансовата помощ, Атина до края на 2015 г. трябва да направи големи съкращения, структурни реформи и приватизация на държавни активи за около 50 млрд. евро. Коалиционният кабинет на Андонис Самарас, както и предшестващият го бяха приели тези условия.

След като обаче СИРИЗА победи на изборите, новият премиер Алексис Ципрас обяви край на икономиите и взимането на нови кредити за обслужване на старите. Ципрас обяви и че Атина няма да преговаря повече с Тройката (ЕС, МВФ, ЕПЦ), а поотделно с лидерите на страните-кредиторки.


Виж коментарите (2)
Още новини от Международни новини:
Кристалина Георгиева: ЕС не бива да бърза да изоставя Възстановит...
Еврокомисията погна Meta
Отиде си емблематичен холивудски актьор
Първите туристи в Гърция останаха неприятно изненадани от високит...
Земетресение близко до България
ЕК призова България да подобри своя национален план в областта на...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@burgas24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Burgas24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Burgas24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).