Моделка разкри как от ИДИЛ са промили мозъка й

Автор: Екип Burgas24.bg
Коментари (2)
12:03 / 20.06.2018
4183
Бляскавата британска моделка Кимбърли Минърс разказа как мозъкът й е бил промит от "Ислямска държава" и е решила да се премести в Сирия, за да стане следващата "бяла вдовица". 29-годишната хубавица от Лондон казва, че е била насочена онлайн от Науед Хюсеин, който набирал екип за "Ислямска държава". Той умира при атентат през февруари, пише The Sun.   29-годишната се е подготвила да стане следващата "бяла вдовица", след като Сали Джоунс, британска майка с едно дете, пожертва живота си за каузата по-рано тази година. 

Минърс бе арестувана от антитерористичната полиция миналата година, след като намериха кореспонденция между нея и Хюсеин, която включваше наръчник за бомбардировки. Тя обаче бе освободена малко след като полицията осъзна, че е била измамена. Минърс призна, че тя е била "напълно не на себе си", след като е претърпяла аборт и се разделила със своя годеник. Жената започнала да използва социалните медии и да се сприятелява с хора в Сирия, тъй като била натъжена заради тежкото положение на бежанците. 

"Започнах да споделям видеоклипове за бомбени атентати с надеждата да покажа на хората какво се случва. Скоро започнах да получавам много покани за приятелство от хора в Сирия", споделя Минърс. "Сега е неудобно от това, но ми хареса вниманието. Бях толкова самотна. Сега осъзнавам, че накрая им принадлежах. Аз исках вниманието, уважението и предложенията за приятелство", добавя моделката.   Хюсеин забелязал, че 29-годишната жена е споделяла видеоклипове за Сирия и се свързал с нея. Тя казва, че мъжът я поласкал и дори я убедил да промени името си на Айша Лорън ал-Британия.

Сред нейните нови онлайн приятели били 15-годишната Амира Абасе, която пътувала до Сирия с две ученици и Сали Джоунс.  Към края на 2015 г. полицията узнала за Кимбърли Минърс и започнала я наблюдавала ежеседмично. Жената започнала да посещава курс за предотвратяване на тероризма, както и терапевтични сесии, за да идентифицира възможните причини за поведението си, но по-късно спряла.

След това Хюсеин й казал да започне да използва телеграма - криптирана услуга за съобщения, където може да комуникират. Хюсеин я поканил в Турция, където щял да се срещне с нея и да я отведе в Сирия. Малко след това обаче се намесила антитерористичната полиция и я арестували. На Минърс първоначално било казано, че ще бъде изправена пред десет години затвор, но по-късно била освободена под гаранцията. Хюсеин умира няколко седмици по-късно при атентат.

Източник: Блиц

Виж коментарите (2)

Още по темата (889):
23.04.2023 25-ма са арестувани едновременно до АМ "Тракия", от тях 23-ма са чужденци
24.11.2022 Битовата престъпност в Бургаско намалява, проблемът с мигрантите -
расте
24.11.2022 Безпрецедентен миграционен натиск! Все повече чужденци сред
каналджиите!
02.11.2022 Чужденци откриха в каналджийството доходоносен бизнес
26.10.2022 Мигранти казвали, че са родени на една и съща дата и на един адрес
18.10.2022 Голям проблем! Трупове на бежанци стоят с месеци в бургаската болница
Още новини от Международни новини:
Американското разузнаване смята, че Путин не е наредил Навални да...
Светът се тресе: Регистрирано е поредното мощно земетресение
15 българи са арестувани в Испания
Спасиха 130 кита бяха в Австралия
Собственик на ресторант: Клиенти ядат от една порция, а други при...
Отиде си кралят на сръбските плескавици


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@burgas24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Burgas24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Burgas24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).