Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Бургас
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Бизнес
Други
Институции
Криминални
Общество
Могат ли климатични комплекси като ХААРП да унищожат Русия
Автор: Рени Томович 16:13 / 23.02.2023Коментари (0)670
©
След последните земетресения в Близкия изток се появиха версии, че те са били предизвикани изкуствено. И въпреки че никоя държава официално не притежава климатични оръжия, възможно е САЩ да стоят зад редица катаклизми, смята Игор Никулин, военен специалист и бивш член на комисията на ООН за биологични и химически оръжия, пише Еsoreiter.ru. Специалистът обясни механизма на действие на климатичните оръжия и обясни защо те са неефективни срещу Русия.

Не е тайна, че САЩ разработват програма за изследване на взаимодействието на йоносферата с мощно електромагнитно излъчване. Комплексът HAARP се намира в Аляска и изследванията там се ръководят от известна "лаборатория на Филипс“, разположена в базата на военновъздушните сили на САЩ в Ню Мексико. Официално учените изучават възможностите на йоносферата и разработват системи за противовъздушна и противоракетна отбрана.

Но, според Игор Никулин, интересите на HAARP се простират далеч отвъд тези проекти и могат да служат като прикритие за мощни климатични оръжия. Днес САЩ имат такива възможности.

"Горните слоеве на атмосферата се нагряват, там се появява плазмено петно, което отразява йонизиращото лъчение върху определена част от земната повърхност. Но защо такова мощно оръжие е безсилно срещу Русия и катаклизмите не ни достигат? Защото на територията на страната има малка тектонска активност – поне в европейската част. Там, където има планини, може да има някакви разломи, в които се извършва вулканична дейност, а руската равнина е доста стабилна. Затова дори и да има земетресения, до нас достига само ехо", каза Игор Никулин.

Това не означава, че климатичните оръжия не са използвани срещу Русия. Специалистът припомни невижданите аномални жеги, които удариха страната ни през 2010 г., когато температурата на въздуха надхвърли 40 градуса. Горяха гори, хората се задушаваха от горене.

"Мисля, че това беше опит за използване на климатични оръжия. Възможно е да се създаде зона на висок антициклон над Русия“, каза експертът.

Той отбеляза, че въпреки съществуването на Конвенцията за неизползване на климатичните оръжия, редица страни продължават да се развиват в тази посока. И те не остават незабелязани.

"Бившият президент на Иран Ахмадинеджад обвини САЩ за земетресенията. И лидерите на други страни също посочиха това. Но за сериозно обвинение са необходими доказателства и работата на специални комисии с участието на учени. И ако там се е събрала депутатска комисия и е грачила нещо, това не е достатъчно. Освен това официално САЩ нямат климатични оръжия “, заключи специалистът.

По-рано анализаторът предположи, че САЩ са отговорни за земетресенията в Турция. Той също така цитира доказателства, че Америка е отговорна за пандемията от коронавирус и не изключи, че ваксината срещу COVID-19 е разработена много преди епидемията.








Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!
Още новини от Международни новини:

ИЗПРАТИ НОВИНА
« Март 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
Виж още:
Актуални теми
Парламентарни избори 2024
Газови доставки
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
Нова серия протести в подкрепа на "Мини Марица Изток" блокират АМ "Тракия"
Реформи в БДЖ
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Бургас и региона.
e-mail:
Анкета
Ще почивате ли идната зима?
Да, в България
Да, в чужбина
Не
Не съм решил/а още

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:
За контакти:

тел.: 0886 49 49 24

novini@burgas24.bg

За реклама:
Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Бургазлии във facebook
RSS за новините
Статистика: