Мъжът, намушкал българина в Чаир, се укрива

Автор: Екип Burgas24.bg
Коментари (0)
19:02 / 29.07.2023
486
Лицето, което е заподозряно като пряко отговорно за причиняването на тежката телесна повреда на българския гражданин, е идентифицирано, но все още не е задържано и се издирва, са съобщили от прокуратурата в Скопие, предава MaxFax.

Същевременно в наказателния съд е внесено предложение за определяне на обезпечителни мерки срещу четирима лица, за които е образувано производство за участие в инцидента в търговски център "Чаирчанка", при който пострада българския гражданин.

"Има основателни предположения, че лица на възраст от 28 до 32 години са участвали в физическа саморазправа с фенове на ПФК "Левски", с което е извършено престъпление - насилие.

Отчитайки всички обстоятелства около събитието, до което се стигна, когато българските фенове с два автомобила преминаха в близост до търговски център "Чаирчанка“ и първо влязоха в словесен спор с минувачи и граждани, след което спряха автомобилите и излязоха от тях, след което словесният спор прерасна във физическа саморазправа с група граждани, излезли от околните сгради, прокурорът предложи няколко обезпечителни мерки на заподозрените: задължение за периодично явяване на длъжностно лице, временно отнемане на документи за пътуване, както и забрана за посещение на определено място - спортни мачове", са заявили от прокуратурата.

Прокуратурата продължава да предприема действия по обезпечаване на доказателства за пълното изясняване на събитието, се допълва в съобщението.

Виж коментарите (0)

Още по темата (51):
06.02.2024 Предлагат Желязко Радуков за посланик на България в РСМ
25.01.2024 Димитър Ковачевски подава оставка: ВМРО-ДПМНЕ предложи кандидат за техническо правителство
09.01.2024 Пендиков сравнява ситуацията в РСМ с лагерите на смъртта на Югославия, иска съдействие от българските власти и ЕС
27.11.2023 Вучич: Българите се оплакват, защото сме по-популярни от тях в Македония
17.11.2023 Ковачевски се закани: България и ЕС въведоха незаконен данък върху транзита на руски газ, няма да оставим нещата така
04.11.2023 Ескобар: България няма да поставя нови условия към РСМ
Още новини от Международни новини:
Президентството на РСМ: Силяновска-Давкова ще използва името "Мак...
ЕК за РСМ: Споразуменията със София и Атина трябва да се спазват,...
Грета Тунберг е арестувана на пропалестински протест на "Евровизи...
Проф. Станчев: Шойгу отдавна е любимец на Путин, но много се е за...
Oт траура до надеждата: Израел отбелязва 76-та годишнина на своят...
Четиридневната работна седмица започва лека-полека да става реалн...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@burgas24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Burgas24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Burgas24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).