НАСА издаде предупреждение за утре

Автор: Екип Burgas24.bg
Коментари (20)
14:38 / 10.02.2023
725
Нашата слънчева система е пълна с астероиди с размери от няколко милиметра до няколко хиляди километра, пише MeteoBalkans.

Астероидите, заедно с други небесни обекти, са една от най-големите заплахи за човечеството във Вселената. И има доказателство за това, тъй като астероидите са една от основните причини за изчезването на динозаврите.

Но за да унищожи напълно живота на Земята, астероидът трябва да е широк приблизително 96 км, въпреки че и по-малките също имат потенциал да причинят щети.

За разлика от по-големите астероиди, които рядко се отклоняват към Земята, по-малките често прелитат покрай нашата планета на относително близки разстояния.

Въпреки че не е толкова голям, НАСА издаде предупреждение за астероида 2023 BC8, който ще премине близо до Земята утре, 11 февруари.

Службата за координация на планетарната отбрана на НАСА е "пазачът", който следи небесни обекти като астероиди за потенциално въздействие върху планетата. Те се наричат ​​потенциално опасни обекти, ако се предвижда да прелетят покрай Земята на разстояние по-малко от 8 милиона километра.  

Именно затова НАСА издаде предупреждение за Астероид 2023 BC8, който се очаква да прелети около Земята утре.

Всъщност този астероид вече е на път към планетата със скорост от 50 564 километра в час! От НАСА изчисляват, че този астероид ще премине покрай Земята на разстояние от 5,9 милиона километра. Тревожното е, че той има значителен размер - около 50 метра широк, което го прави почти толкова голям, колкото самолет!

Повечето от астероидите в Слънчевата система са в определен регион в космоса. Нарича се астероиден пояс - област между орбитите на Марс и Юпитер.

Виж коментарите (20)
Още новини от Международни новини:
Потъна кораб в Черно море, трима души са изчезнали
ЕС наложи санкции срещу "Гласът на Европа" и още три руски медии
Фицо претърпя още една операция
Френската полиция уби мъж, опитал се да подпали синагога
Орбан: Роберт Фицо е на косъм от смъртта
Състоянието на Роберт Фицо е критично, вицепремиерът ще поеме нег...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@burgas24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Burgas24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Burgas24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).