НАСА с много вълнуваща новина

Автор: Екип Burgas24.bg
Коментари (3)
10:15 / 03.04.2023
514
НАСА ще обяви имената на първите от 51 години хора, които ще видят Луната отблизо. Астронавтите няма да кацат на спътника на Земята, но ще го обиколят. 

Мисията ще изпрати трима американци и един канадец в лунна орбита догодина. Само четирима от общо 41 действащи астронавти могат да участват. Въпреки че в кораба Оrion (Орион) може да има шестима астронавти, тестът ще е само с четирима, защото това е капацитетът му за кацане на луната. Тези астронавти сега няма да кацат там - това е целта на бъдещата мисия "Артемида 3". Заради това мисията на астронавтите ще е да тестват животоподдържащата система на Оrion по време на пътуванията в дълбокия космос, предаде БНР.

Корабът Орион е по-голям от "Аполо". Той разполага със самостоятелно хигиенно отделение, каквито има в малък пътнически самолет. Пътническият модул може да се използва многократно 

Около 10 дни ще продължителността на тази мисия, но тя може да е до три седмици. 

Първата мисия "Артемида - 1" беше безпилотна и приключи в средата на декември 2022 година. Тогава Орион летя без екипаж до луната, облетея я два пъти и се доближи на 130 км от повърхността ѝ.

Виж коментарите (3)
Още новини от Международни новини:
Крути мерки за нарушаване на правилата за шофиране в Гърция, може...
Крепост, която познаваме от популярно ТВ предаване с български уч...
Американското разузнаване смята, че Путин не е наредил Навални да...
Светът се тресе: Регистрирано е поредното мощно земетресение
15 българи са арестувани в Испания
Спасиха 130 кита бяха в Австралия


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@burgas24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Burgas24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Burgas24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).