На 8 декември психически неуравновесен фен покосява с 5 куршума Джон Ленън

Автор: Екип Burgas24.bg
Коментари (1)
17:53 / 08.12.2018
2357
Късно вечерта на 8 декември 1980 г. Джон Ленън и съпругата му Йоко Оно се прибират към дома си в Ню Йорк. Пред входа на жилището им ги спира психически неуравновесеният Марк Дейвид Чапман. Той първо моли Ленън за автограф върху последния му албум “Double Fantasy". След това изчаква Ленън да го подмине и стреля пет пъти в гърба му.

Ленън пада. Портиерът на сградата вика полиция, а убиецът стои и смирено чака пристигането на полицаите, като през цялото време рецитира “Спасителят в ръжта" на Селинджър. По-късно Чапман признава, че е убил певеца само за да се обгърне със слава, макар и мрачна.

 

Джон Ленън е музикант, художник, актьор и писател. Той е една от най-влиятелните личности на поп културата на XX век. Придобива световна слава като член и водеща фигура в рок групата "Бийтълс".

Ленън се превръща в икона на хипи движението, а неговите песни се превръщат в символ на идеята за световен мир и любов. Идеал, който изпълнителят следва през целия си живот.

Той е и един от основните автори на песни в "Бийтълс" заедно с Пол Маккартни. Макар групата "Бийтълс" да се разпада през 1970 г., тя продава над 1 милиард албума по света. "Imagine" пък е най-популярният солов албум на Джон Ленън, който излиза през 1971 г. През 1970 г. Джон Ленън се жени за художничката Йоко Оно и започва солова кариера.

Виж коментарите (1)
Още новини от Международни новини:
Американското разузнаване смята, че Путин не е наредил Навални да...
Светът се тресе: Регистрирано е поредното мощно земетресение
15 българи са арестувани в Испания
Спасиха 130 кита бяха в Австралия
Собственик на ресторант: Клиенти ядат от една порция, а други при...
Отиде си кралят на сръбските плескавици


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@burgas24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Burgas24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Burgas24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).