Над 130 000 живи животни са блокирани в Суецкия канал

Автор: Екип Burgas24.bg
Коментари (1)
15:30 / 28.03.2021
778
Десет товарни кораба на Румъния, натоварени с най-малко 130 000 живи животни, са блокирани в Суецкия канал на път към трети страни в Близкия изток, съобщава телевизия Диджи24.

Движението през Суецкия канал остава блокирано от няколко дни, след като гигантски контейнеровоз заседна в него, а опитите за освобождаването му засега не дават резултати.

Румънската санитарно-ветеринарна служба е свикала кризисна клетка и се търсят решения, за да не се стигне до измирането на животните, намиращи се на борда на блокираните кораби, от глад, жажда, горещина или претъпканост.

Властите заявиха, че са се свързали със собствениците на корабите, които са уверили, че имат достатъчни складови наличности за животните и че плавателните съдове разполагат с инсталации за обезсоляване, ако питейната вода свърши.

"В момента корабите имат вода и храна за животните. Натоварени са с допълнителни 25 процента. Опцията за петте кораба, които се намират в Егейско море, е да се върнат. Друга мярка е да свалят животните в близки пристанища, които да осигурят условия за защита на животните", посочи Виорел Кьовяну, председател на Националната санитарно-ветеринарна служба.

Като първа мярка румънските власти са спрели на 24 март всички кораби, които е предстояло да потеглят в същата посока, за да се избегне блокирането им на входа на Суецкия канал.

Виж коментарите (1)
Още новини от Международни новини:
Удариха бившия кмет на Берлин с чанта
Този известен плаж, любим на много българи, ще бъде затворен и та...
Над 300 милиона души, отдали се на тази хуманна професия, празнув...
Април е поредният месец с рекордни температури
Тийнейджър решава, че след като завърши училище, ще живее във вла...
Изтеглят COVID ваксината на "Астра Зенека" в световен мащаб, прич...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@burgas24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Burgas24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Burgas24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).