Нашенец описа охридския ужас

Автор: Екип Burgas24.bg
Коментари (1)
17:40 / 02.01.2019
2295
Новата година я посрещнах в хотел далече от основната група с два сандвича и две мандарини. Това обяви Александър Пейчев от Кюстендил, един от 65-те участници в новогодишното пътуване до Охрид, организирано от агенция "Комфорт травел". Пейчев застана зад всички факти, описващи неуредиците около празничната екскурзия и обяви, че ще сезира с писмени жалби Комисията за защита на потребителите и двете браншови асоциации на туристическите агенции в България, пише "Монитор". Пейчев и още трима души си купили екскурзиите от агенция "Рио". "Бяхме последните записали се и ни прехфвърлиха към "Комфорт травел". На 30 декември пристигнахме в Охрид, първо ни организираха пешеходна разходка, а в 18:30 започна настаняването.

Продължи 4 часа и половина. Нямаше места за всички във вила "Александър" и част от групата беше настанена на ок. 2 километра от нея и основния ресторант, а ние, четиримата от Кюстеднил, бяхме откарани с леки коли още по-далече до вила "Ловец". През цялото време за закуските в ресторанта и за пътуванията и екскурзиите сме се предвижвали из Охрид с таксита", разказа Пейчев. Според предварителната информация и резервациите трябвало да има празнична новогодишна вечеря в ресторант "Европа". "На вечерята не всички присъстваха. Само групата от Перник, ок. 25 - 30 души и ние от Кюстендил бяхме настанени в пристройка към ресторанта, преградена с найлони. Беше зверски студ, хората бяха наблъскани като сардели. Заради студа останахме на "празничната вечер" около час и се прибрахме в хотела, където и посрещнах Новата година с два сандвича и две мандарини", допълни още Пейчев.

Половината група изобщо не стигнала до ресторанта - намерили някакъв отворен денонощен магазин и за тях "празничното меню" било консерви и минерална вода. "Нямам снимки, нито една снимка, толкова бях втрещен, че не ми беше до снимки.", коментира часове след прибирането си в България Пейчев. Неуредиците на българските туристи в Охрид възникнали, след като водачът на групата Елизабет Мечкарска обявила, че е изгубила парите за ядене и спане. Репортерска проверка показа, че това не е първият й подобен случай.

Според неофициална информация Мечкарска е оказала предложеното съдействие на българския консул в Битоля. Почти цялата група се завърна в България във вторник. За три жени обаче не стигнали местата, тъй като на техните седалки се качили туристи, пристигнали в Охрид с друг транспорт по същата програма. Те пренощували в Охрид и в сряда Мечкарска им търсела автобуси, с които да ги изпрати в България.

Виж коментарите (1)

Още по темата (56):
18.11.2021 Награди от "Български пощи" за най-красивото писмо до Дядо Коледа
03.01.2019 Млади програмисти представиха идеи на тема "Активен Бургас“ по време на "Хакатон“ 2018
03.01.2019 Проф. Байкова даде хитри съвети след празничното преяждане
03.01.2019 Коларова: С новогодишната си реч Румен Радев направи реклама на Доган
02.01.2019 2 млрд. лева са похарчили българите за празниците
01.01.2019 Сурвачките - символ на Новата година
Още новини от Международни новини:
Американското разузнаване смята, че Путин не е наредил Навални да...
Светът се тресе: Регистрирано е поредното мощно земетресение
15 българи са арестувани в Испания
Спасиха 130 кита бяха в Австралия
Собственик на ресторант: Клиенти ядат от една порция, а други при...
Отиде си кралят на сръбските плескавици


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@burgas24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Burgas24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Burgas24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).