Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Бургас
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Бизнес
Други
Институции
Криминални
Общество
Навални показа "малкото царство" на Путин за над 1 млрд. евро на брега на Черно море
Автор: Екип Burgas24.bg 10:52 / 22.01.2021Коментари (0)872
©
Един ден след задържането на Алексей Навални в Москва негови струдници публикуваха мащабно разследване за таен и изключително луксозен дворец, за който се предполага, че е собственост на руския президент Владимир Путин, предаде "Дойче веле". Близо 2-часовото видео е публикувано в YouTube под заглавието “Дворец за Путин. Историята на най-големия подкуп."

Според опозиционния лидер Путин си е построил малко “царство" на брега на Черно море за сумата от 1,1 милиарда евро. Парите са от “най-големия подкуп в историята".

За първия половин час след публикуването клипът събра почти 500 хиляди гледания. Във видеото се казва, че площта на “най-скъпия дворец в света" е около 7800 хектара, което го прави 39 пъти по-голям от територията на Монако. В него има църква, амфитеатър, чайна и площадка за хеликоптер.

Според разследването, руските служби за сигурност ФСБ притежават около 7000 хектара около луксозната вила, чийто истински собственик обаче е Путин. Комплексът е финансиран от приближени на президента, в това число Игор Сечин, собственик на енергийния гигант “Роснефт", и от олигарха Генадий Тимченко.

Говорителят на Кремъл Дмитрий Песков отхвърли обвиненията. Съществуването на имението на Черно море и подозренията за връзка с Путин станаха обществено достояние през 2010 година. Тогава бизнесменът Сергей Колесников изпрати отворено писмо до премиера Дмитрий Медведев. През 2017 година Навални публикува видео, в което обвинява Медведев, че контролира империя от луксозни имоти. Разследването на Навални предизвика масови протести.

Новият филм на Навални е продуциран, докато той все още е бил в Германия, където се възстановяваше от отравяне с невротоксина Новичок през август.

В понеделник съд в Москва побърза да го осъди на 30 дни затвор за нарушаване на условна присъда. След решението на съда Навални призова своите привърженици да излязат на демонстрации в цялата страна. И в новото видео той отправя апел към сънародниците си да протестират срещу правителството.

Подобни призиви се наказват строго в Русия. Демонстрации там се допускат само след официално разрешение, а от месеци те са забранени заради пандемията. Затова и не е ясно колко руснаци ще отликнат на призива и ще излязат да протестират.








Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!
Още новини от Международни новини:

ИЗПРАТИ НОВИНА
« Април 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
Виж още:
Актуални теми
Парламентарни избори 2024
Акция на ДАНС и КПКОНПИ, обискираха дома и офиса на шефа на Митниците
Парламентарни избори 2023 г.
Григор Димитров в турнири през 2024 година
Почина патриарх Неофит
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Бургас и региона.
e-mail:
Анкета
Ще почивате ли идната зима?
Да, в България
Да, в чужбина
Не
Не съм решил/а още

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:
За контакти:

тел.: 0886 49 49 24

novini@burgas24.bg

За реклама:
Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Бургазлии във facebook
RSS за новините
Статистика: