Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Бургас
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Бизнес
Други
Институции
Криминални
Общество
Не сте виждали такова бебе, то умили целия свят, а историята му е невероятна
Автор: Екип Burgas24.bg 09:37 / 30.03.2023Коментари (0)599
©
Науката показва, че приблизително 1 на всеки 2000 души се ражда с рядко генетично заболяване. Този факт извежда наяве невероятното разнообразие и сложност на човешката биология. 

Тази история доказва още веднъж, че подкрепата от нашите близки е наистиа важна. Кортни и Гавин, родители със специална дъщеря, споделят своя вдъхновяващ опит с много хора в социалните си мрежи, за това какво е да имат бебе със заешка устна, за да помогнат и на други семейства, които преминават през същото, пише dama.bg.

Кортни и Гавин Гарднър посрещат дъщеря си Сътън, която се ражда с цепнатина на устната. Майката е загрижена за здравето на второто си дете и прекарва цялата нощ след раждането на Сътън, чудейки се и молейки се всичко да е наред. В 20-та седмица от бременността й лекарят прави ултразвук, който разкрива, че бебето има т.нар. заешка устна. Когато Гарднър получава новината изпада в истински шок.

"Последната част, която направиха, беше ултразвукът на лицето й и тогава специалистът каза: "О, тя наистина има цепнатина на устната.“ Спомням си, че бях напълно заслепена и шокирана от това, защото дори не беше на радара ми възможност, в която това може да се случи“, казва Кортни.

Цепнатините на устните и небцето са много редки състояния, които засягат 1 на всеки 1600 бебета и се случват, когато устните или устата на бебето не се развият нормално по време на бременността. Това може да бъде причинено от различни фактори като храна или лекарства, които майката е приемала, но също така може да бъде и вид генетична предразположеност.

След като Гарднър посрещат първия си син, те съжаляват, че не са направили специална бебешка фотосесия с него. Когато Кортни забременява отново, тя знае, че иска да улови всеки момент на новородената й дъщеря. Фотографката Шанън Мортън прави снимките, които по-късно родителите споделят в социалните мрежи. Една от тях бързо придобива популярност и за часове събира над 10 000 харесвания. През следващите няколко дни харесванията се увеличават до внушителните 750 000.

Кортни казва, че всички коментари за дъщеря й били мили, окуражаващи и повечето хора казвали колко е красива. Публикацията вдъхновява много хора да споделят своите истории и снимки. Семейство Гарднър са мотивирани да създадат своя собствена страница във Фейсбук, My Cleft Cutie, за да помогнат на други родители, които преминават през подобна диагноза с дечицата си. "Моята малка принцеса се роди с двустранна цепнатина. За щастие, небцето й беше непокътнато. Аз и татко я уверяваме всеки ден, че тя е най-красивото момиче на света и нейната личност е невероятна“, коментира майка под фейсбук публикацията.

Родителите са притеснени за здравето на дъщеря си, но и много благодарни на болницата, която им помага изключително много по време на това невероятно пътуване. Цепнатината на небцето на Сътън прави храненето с шише истинско предизвикателство и затова тя прекарва първите 18 дни от живота си в интензивното отделение за новородени. Очаква се малкото момиченце да премине през първата от редица операции само след броени дни, а следващата такава да е, когато навърши годинка. Специалистите са категорични, че ще се наложи и усилена работа с логопед.

"Въпреки че нещата са страшни и може да изглеждат мрачни в този първоначален период за малката Сътън, това всъщност е състояние, което 100% може да бъде лекувано и овладяно", казва Кортни. Родителите й я определят като много социална, жизнена, усмихната и истински щастлива, одобено когато до нея е по-големият й брат. И се надяват един ден тази история да е само един спомен от миналото.








Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!
Още новини от Международни новини:

ИЗПРАТИ НОВИНА
« Април 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
Виж още:
Актуални теми
Лято 2024
Парламентарни избори 2024
49-ото Народно събрание
Великден 2024 г.
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Бургас и региона.
e-mail:
Анкета
Ще почивате ли идната зима?
Да, в България
Да, в чужбина
Не
Не съм решил/а още

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:
За контакти:

тел.: 0886 49 49 24

novini@burgas24.bg

За реклама:
Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Бургазлии във facebook
RSS за новините
Статистика: