Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Бургас
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Бизнес
Други
Институции
Криминални
Общество
Нидерландия е първата страна в света, в която няма бездомни кучета
Автор: Екип Burgas24.bg 20:33 / 07.01.2020Коментари (0)1337
©
Холандия (сега Нидерландия) носи гордото звание на първата държава в света, в която няма бездомни кучета. Но не се притеснявайте - това не беше постигнато с евтаназия! Счита се, че има около 200 милиона бездомни кучета по целия свят, което означава, че всички можем да научим нещо от Холандия. Малко човешко състрадание и доброта могат да постигнат много!

 

Кучетата имат социален статус от векове в Холандия. Заможните хора имали кучета и като домашни любимци, и за спорт, докато бедните хора имахли кучета за работа. През 2005 г. в Холандия е имало огромен брой кучета преди избухването на бяс. Широко разпространената епидемия от бяс означавала, че собствениците на кучета изоставят кучетата си на улицата. Здравословното състояние на кучето започнало да се разглежда като отражение на собственика и никой не искал да се разглежда като болен или необгрижен.

  

Създаден е данък за кучета, за да се улесни грижата за популацията на бездомните кучета. Този план предизвиква обратна реакция, тъй като хората не можели или не искали да платят данъка, което води до още повече бездомни кучета. Първата агенция за защита на животните е създадена през 1864 г. в резултат на това. Оттогава правата на животните са начело на социалните въпроси на Холандия. Злоупотребата с животни не се приема. За извършителите се налага глоба в размер на 18 539 долара и до три години затвор!

 

Правителството се зае с въпроса с пълна сила. Много градове налагаха големи данъци върху купените от магазини кучета. Естествено, това накара много хора да осиновят кучета от приютите, като освободят място за нови бездомни палета. Те също така започват програма, наречена Collect, Neuter, Vaccinate and Return, или CNVR за кратко. Това е общонационална програма, финансирана от правителството, която осигурява кастрация, стерилизация и ваксини за бездомни.

 

Сякаш това не е достатъчно, правителството създава полиция само за животни. Офицерите от организацията реагират на престъпления срещу животни и подпомагат спасяването на животни. Съществува и Партия за животните, която се фокусира върху правата на животните и хуманното отношение към тях, предава "Канал 3".

 

Уникалното е също, че Холандия разглежда бездомните кучета не само като опасност за здравето и безопасността на хората, но и като етичен и морален проблем за обществото. Те осъждат жестокостта към кучетата и емоционалната инвалидност на хората, които не помагат на кучета, които гладуват, нараняват ги или дори ги умъртвяват.

 

Усилията на страната за защита на животните са били изключително успешни. Около 90% от хората в Холандия са осиновили куче в семейството си. Това означава, че около един милион кучета сега имат домове и семейства.








Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!
Още новини от Международни новини:

ИЗПРАТИ НОВИНА
« Март 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
Виж още:
Актуални теми
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
Парламентарни избори 2024
Тестват новите сирени за ранно предупреждение
Великден 2024 г.
Кабинетът "Денков - Габриел"
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Бургас и региона.
e-mail:
Анкета
Ще почивате ли идната зима?
Да, в България
Да, в чужбина
Не
Не съм решил/а още

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:
За контакти:

тел.: 0886 49 49 24

novini@burgas24.bg

За реклама:
Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Бургазлии във facebook
RSS за новините
Статистика: