Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Бургас
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Бизнес
Други
Институции
Криминални
Общество
Нови нападки към България от "Газпром" за "Южен поток"
Автор: Екип Burgas24.bg 15:21 / 16.01.2015Коментари (19)2318
©
Представител на "Газпром" отрече компанията да нарушава договорите с европейските си клиенти с намерението да се откаже от трасето през Украйна чрез плановете за строителство на газопровод през Турция. Украйна продължава да бъде ненадеждна транзитна държава за руския природен газ в ЕС. Рисковете за европейските страни през тази зима се запазват заради малките запаси в украинските газови хранилища, каза представителят на "Газпром" Сергей Куприянов в интервю за руското радио "Комерсант", цитиран от БНР.

Той отново обвини България за промяната на руските планове: Количествата газ, предвидени за "Южен поток", а именно 63 милиарда кубически метра годишно, сега ще текат през Турция. В този смисъл няма промяна в нашите задължения за обезпечаване на баланса на европейския пазар. Промяната е само в маршрута, но това не е наша прищявка, а защото до последния момент, когато вече навлизахме в морския участък, не получихме разрешение от България.

Газопроводът "Турски поток" ще бъде готов с незначително закъснение в сравнение със сроковете за "Южен поток", каза Куприянов:

Ясно е, че за реализацията на този проект е нужно малко повече време, тъй като по "Южен поток" бяхме напреднали значително в проектирането и цялата документация беше готова. По "Турския поток" е необходима допълнителна работа, но след като съгласуваме с Турция точката, в която газопроводът ще излезе на брега, работата ще тръгне бързо и отклоненията в сроковете ще бъдат незначителни.




Още по темата: общо новини по темата: 174
15.03.2022 »
14.01.2021 »
02.01.2021 »
01.01.2021 »
31.12.2020 »
29.12.2020 »
предишна страница [ 1/29 ] следващата страница






Зареждане! Моля, изчакайте ...
Aнонимен
на 21.01.2015 г.
0
 
 
толкова сме глупави че повиче няма накаде ...соръ..
ТЪГУВАМ ЗА БЪЛГАРИЯ...:((
на 17.01.2015 г.
0
 
 
Проект "Южен поток" е затворен!!!!! Какъви могат да бъде разговори за това???? България го прозява... Ще правите сте тръбите от Турция и купувайте газ от нея по нейните цени...
0
 
 
минавам оттук, ще ти посоча поне няколко проблемчета пред "Турски поток". Предполагам, че съвсем не са единствените, но аз само за толкова се сещам. 1 - Русия си има договори за доставка на въпросните 63 млрд. м3 до точно определено място и на точно определени клиенти. Ако не ги изпълни дали няма да плаща неустойки/обезщетения до откат? Ако ти си поръчаш стока за примерно 500 000 000 долара и заявиш адрес на доставка Пловдив, а впоследствие продавача ти каже "Сори, аз ти доставям стоката в Буенос Айрес. Хващай самолета за натам по-бързо, че да не ти открадне някой стоката като пристигне!" ти какво ще направиш? Ще хващаш самолета или ще го съдиш до 9-то коляно? 2 - Ти как си я представяш тая "Ос на вечната дружба" Гърция-Македония-Сърбия? Македония още не е успяла да се разбере с Гърция за това как да я наричат дори, а вече я товарим с тежката задача да си изглади отношенията и със Сърбия. Според мен това е пълен абсурд и сюжет за научно-фантастична трилогия... 3 - Да предположим, че ЕС вземе, че не се стресне и не построи газопреносна мрежа до Турция. Какво ще ги правят тия 63 млрд. м3 газ руснаците като ги изпратят там? Ще ги продадат на Турция? Че тя да няма случайно потребление колкото цяла Европа? Ще ги продаде на някой друг? На кого? Ще си ги вземе наобратно? Цялата работа е в това, че бутнаха цената на петрола толкова надолу, че Русия в момента не може да си върже бюджета и не знаят как ще изкарат годината. Това е официална информация и лесно може да бъде проверена. Според мен просто човекът с големите имперски амбиции Путин след като така и така няма пари да продължи строежа на "Южен поток" се опитва да излезе сух от положението като разиграва международен блъф, обвинявайки други за провала на проекта. Вътре в Русия това минава - все пак под ръка са му де що има медии в страната. Ние, обаче, не живеем в Москва, нали. Дай да гледаме малко по-трезво на нещата... :)
0
 
 
Какви са ГАЗПРОМ и в качеството на какви и с какво право си позволяват такова отношение?А България не може ли да покаже среден пръст на ГАЗПРОМ?
+3
 
 
За да се разкъсат икономическите връзки на Европа с Русия, европейците трябва така да бъдат наплашени с руската опасност, че сами да пожелаят това (скъсването) - трябва коренно да се промени европейското обществено мнение за сътрудничеството с Русия. Трябва по всякакъв начин да се подчертава агресивността и непредсказуемостта на Русия, като тя бъде провокирана към изостряне на конфликта в Украйна. Медиите трябва непрекъснато да говорят за нарастване на напрежението в Украйна, за насилията и жестокостите на руснаците, за да узрее Европа за разрив. Нека европейците изтръпнат от евентуалното руско нахлуване. Цялата дейност на медиите трябва да бъде посветена на създаването на образа на безцеремонния руснак, който е готов на всякаква авантюра, като се започне от провокационни полети над американски военен кораб и се свърши с придвижването на армада от руски танкове към границите на Прибалтика и Украйна. Именно от дейността на медиите зависи умонастроението на европейското население и в крайна сметка успеха на украинската кампания на САЩ.
Aнонимен
на 16.01.2015 г.
+1
 
 
Минаващия, във всички форуми ще омацаш с невежеството ти. Кога транзитните тръбопроводи са били собственост на Газпром? Кога въобще са били частни, че сега да ги национализира? Ако показваш тази активност по медиите за пари ще те разбера, но пък ще съжаля поръчителя, че си дава парите на такъв неграмотник. Всъщност вече научи ли кои страни участват в Южен поток?
-1
 
 
Ще добавя, че Украйна национализира собствеността на Газпром относно транзитната тръба на газопровода. Кремъл отговаря, че занапред няма да ползва украинската тръба. И ако на Европа й трябва газ от Русия, да строи магистрален газопровод откъм Турция. На Москва отдавна им е писнало от фокусите на Киев!
0
 
 
Не разбрах за какви нападки става дума? Ако е за разрешителното, то отдавна трябваше да е готово. Едва когато Москва направи рязък завой, тогава баламурниците от Брюксел и София стъпиха на земята и разбраха къде са.
+3
 
 
Мда... И един мармот загъва шоколада в станиол... :)
+1
 
 
Все по-трудна става задачата на местните агитпунктове. Доскоро беше особено оборотна сред образоващи се предимно по спирки и пазари тезата, че ЕС постоянно и несправедливо критикува България и "би следвало да ни писне".
Коментарите са на публикуващите ги. Burgas24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.
Още новини от Международни новини:

ИЗПРАТИ НОВИНА
« Март 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
Виж още:
Актуални теми
Бургаското летище
Мигрантски натиск към България
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
Стрелба в Москва
Григор Димитров в турнири през 2024 година
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Бургас и региона.
e-mail:
Анкета
Ще почивате ли идната зима?
Да, в България
Да, в чужбина
Не
Не съм решил/а още

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:
За контакти:

тел.: 0886 49 49 24

novini@burgas24.bg

За реклама:
Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Бургазлии във facebook
RSS за новините
Статистика: