Обама се закани, че САЩ ще унищожи "Ислямска държава"

Автор: Екип Burgas24.bg
Коментари (2)
09:17 / 11.09.2014
621
Американският президент Барак Обама обяви, че САЩ ще "унищожат напълно" "Ислямска държава". В реч, посветена на стратегията за борба с ислямистката групировка, която в момента контролира обширни територии в Ирак и Сирия, държавният глава на Америка заяви, че САЩ ще оглавят широка коалиция срещу "Ислямска държава".

"Мога да съобщя, че САЩ ще оглавят широка коалиция в борбата с терористичната заплаха. Нашата цел е ясна: ние напълно ще унищожим "Ислямска държава" чрез комплексна и продължителна стратегия за борба с тероризма", заяви Обама.

Същевременно Обама подчерта, че САЩ не възнамеряват да участват с войски в наземни операции в Ирак. Той каза, че военновъздушните сили ще продължат да нанасят удари по позиции на ислямистите в подкрепа на партньорите на САЩ, които се сражават на земята.

Американският президент каза също така, че ще изпрати в Ирак още 475 американски военнослужещи плюс 1000, които вече са там, но те няма да участват пряко в сражения.

Обама поиска и свикване на заседание на Съвета за сигурност на ООН, на което да бъде обсъден въпросът за "Ислямска държава".


Виж коментарите (2)
Още новини от Международни новини:
Потъна кораб в Черно море, трима души са изчезнали
ЕС наложи санкции срещу "Гласът на Европа" и още три руски медии
Фицо претърпя още една операция
Френската полиция уби мъж, опитал се да подпали синагога
Орбан: Роберт Фицо е на косъм от смъртта
Състоянието на Роберт Фицо е критично, вицепремиерът ще поеме нег...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@burgas24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Burgas24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Burgas24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).