Обилен снеговалеж блокира пътища в Румъния 

Автор: Екип Burgas24.bg
Коментари (0)
15:25 / 05.04.2023
655
Лошото време продължава да създава проблеми в Румъния. За сряда са обявени оранжев и жълт код за снеговалеж и силен вятър, а според румънските метеоролози лошото време ще се задържи до събота. 

Редица пътища в страната са блокирани от сняг, а силният вятър е съборил на много места дървета, които са нанесли щети на автомобили, съобщават от БТА.

Снегът и виелиците объркаха движението в окръг Брашов в централата част на страната. Заради силен снеговалеж, трафикът бе спрян за три часа между селищата Ръшнов и Предял. Някои шофьори решиха да отседнат в окръга, за да изчакат подобряване на времето. Фирмите за поддръжка на пътищата са се намесили с 98 машини и са разпръснали над 600 тона материали за зимно поддържане на пътищата.

Силен сняг валя и в северната част на страната. В окръг Харгита движението по европейски път 578 бе напълно блокирано.

Силният вятър събори две дървета на пътя. В окръга са наложени ограничения за движение на тежкотоварни камиони. Получени са множество сигнали от хора, закъсали на пътя. Има населени места с прекъснато електроподаване.

Седем окръжни шосета в североизточния окръг Нямц са блокирани заради снеговалеж и навявания, съобщи днес Окръжният инспекторат на полицията. По останалите пътища в окръга движението се осъществява при зимни условия, а от пътна полиция призовават шофьорите към повишено внимание.

Виж коментарите (0)
Още новини от Международни новини:
Крути мерки за нарушаване на правилата за шофиране в Гърция, може...
Крепост, която познаваме от популярно ТВ предаване с български уч...
Американското разузнаване смята, че Путин не е наредил Навални да...
Светът се тресе: Регистрирано е поредното мощно земетресение
15 българи са арестувани в Испания
Спасиха 130 кита бяха в Австралия


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@burgas24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Burgas24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Burgas24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).