Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Бургас
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Бизнес
Други
Институции
Криминални
Общество
Обмислят да забранят на товарни камиони да изпреварват на магистралите в Сърбия
Автор: Екип Burgas24.bg 10:57 / 30.09.2022Коментари (1)462
©
Илюстрация
Сърбия обмисля да забрани на камионите да изпреварват на магистрали. Министърът на строителството, транспорта и инфраструктурата Томислав Момирович каза днес, че след анализ на сравнителни практики и различни пилотни проекти министерството е изпратило инициатива до общественото предприятие "Пътища на Сърбия" за изготвяне на проучвания относно забраната за изпреварване на товарни автомобили по магистралите в определени интервали от време, когато интензивността на трафика е увеличена, съобщава вестник "Данас", цитиран от БТА.

"Нашата цел е да ускорим трафика, така че пътуващите по магистралите да достигат по-бързо до целта си, а забраната за изпреварване на камиони по магистралите ще намали задръстванията, ще ускори движението и допълнително ще повиши безопасността на участниците в движението", каза министър Момирович. 

Той добави, че Сърбия е важна транзитна страна в Източна Европа, а правителството на Сърбия и ресорното министерство водят активна политика за трафика, което означава, че в момента работят върху създаването на Национална стратегия за развитие на трафика, се посочва в съобщението на министерството на строителството, трафика и инфраструктурата.

У нас Законът за движение по пътищата предвижда: "Когато автомагистралата има три и повече пътни ленти за движение в една посока, на водачите на автомобили с допустима максимална маса над 3.5 тона, както и на водачите на състави от пътни превозни средства, чиято обща дължина, включително и товарът, е повече от 7 метра, е разрешено да се движат само в най-дясната и в съседната на нея пътна лента. Навлизането и движението по другите ленти е забранено, включително и при изпреварване". Но на малко участъци от автомагистралите има табелки за ограничаване на движението на тирове само в най-дясната лента.

Мнозина шофьори са били свидетели как товарни автомобили предприемат изпреварване с разлика в скоростта от 5 до 10 км в час, което води до образуване на колона от леки автомобили в изпреварващата лента и намалява общата скорост по магистралата.








Зареждане! Моля, изчакайте ...
0
 
 
Няма как да забраниш на камионите да изпреварват. Давам само един прост пример - извънгабаритен товар на магистрала, който със съпровод се движи да кажем с 30 км/ч. И какво? Всички карат след него ли? Малките разлики в скоростта на изпреварванията също са резултат от олигофренска политика - ограничаване на максимално допустимата скорост на влекачите до 89 или 90 км/ч. Те могат и много повече, но уж по причини за сигурност. Дрън-дрън. И когато от фирмата превозвач ти наложат 80 км/ч максимална скорост, а после глоба. А други фирми даже 70 км/ч. Какво правим тогава? Забраната до нищо добро няма да доведа. Ще има дори повече трафик. Но докато транспортни министри стават хора, които едва са взели В категория и ни най-малко понятие си нямат от транспортна техника и нейната експлоатация, дотогава начело на ЕС ще са прости акушерки, миньори и обикновени пе**ли и к***етини.
Коментарите са на публикуващите ги. Burgas24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.
Още новини от Международни новини:

ИЗПРАТИ НОВИНА
« Февруари 2023 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
Виж още:
Актуални теми
Парламентарни избори 2024
Бургаското летище
Мигрантски натиск към България
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
Стрелба в Москва
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Бургас и региона.
e-mail:
Анкета
Ще почивате ли идната зима?
Да, в България
Да, в чужбина
Не
Не съм решил/а още

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:
За контакти:

тел.: 0886 49 49 24

novini@burgas24.bg

За реклама:
Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Бургазлии във facebook
RSS за новините
Статистика: