Оцелели от затрупания италиански хотел разказват за прекарания ад

Автор: Екип Burgas24.bg
Коментари (0)
12:28 / 22.01.2017
1345
Деветимата извадени живи от затрупания от лавина италиански хотел "Ригопиано" престояли 58 часа неподвижни на тъмно, без да ядат и пият, смучейки лед и опитвайки се да не полудеят, разказва в."Република", цитиран от "24 часа". 

Оцелелите нямали представа за времето и всеки от тях правел различни неща в завсимост от храктера си - някои се молели непрекъснато, други oкуражавали останалите, трети подскачали при всяко изскърцване на снежните маси с думите "Те са! Идват да ни спасят!" От време на време всички подвиквали "Живи сме". През цялото време говорили, плакали, карали се, борели се с всички сили да оцелеят, включително и децата, пише римският вестник. 

Най-зле психически от оцелелите е Франческа Бронзи - тя е спасена, но приятелят й Стефано го няма. Освен Джампиеро Парете, който излязъл от хотела, за да вземе аспирин от колата минута преди лавината, всички останали от спасените оцелели, защото се намирали в салона до камината. Почувствали силното треперене на сградата, мислейки, че е земетресение. В един момент настъпил и страхотен грохот, последван от тъмнина. Жената на Джампиеро - Адриана, успяла да светне с мобилния си телефон, видяла и сина си наблизо и останала прегърната с него денонощно. Започнала да вика дъщера си - и тя се оказала наблизо. До нея били и другите две деца - така децата се оказали заедно през цялото време във втората клетка, оформена под рухналите греди и близо до билярдната маса. 

58 часа всички престояли на тъмно в дупките си, без да могат дори да се изправят на крака. Според тях най-трудна за преодоляване била жаждата. Оцелелите си мокрели непрекъснато устните с лед и мръсен сняг. 

В друга "клетка" наблизо пък били заклещени двойката Джорджа и Винченцо и още един турист - Джампаоло, който бил с притисната от греда ръка. Най-тежкият момент бил на втория ден, когато не чували никакви шумове отникъде и когато започнали да губят сили. Винченцо призовавал непрекъснато останалите да устоят. В един момент чули спасителите и започнали да чукат по стоварения върху главите си таван. 

"Аз съм Джорджа и съм жива", изкрещяла едната от оживелите. "Това беше най-хубавото нещо, което съм казала досега в живота си", допълва тя. 

До момента са извадени живи 9 души от затрупания от лавина хотел в Абруцо в сряда. Други двама се спасиха, тъй като се скриха в коли пред хотел "Ригопиано". Пет трупа са измъкнати от хотела. Издирват се други 23 души под развалините.

Виж коментарите (0)
Още новини от Международни новини:
Нов еврозакон пази медиите от политическа зависимост
"Масажира" жени и ги снима: Българин е обвинен в сексуален тормоз...
Любимата напитка ще поскъпне драстично
Бас Ейкхаут: Ако кажем "Всичко ще бъде наред с вашите мини до 203...
Русия обяви за издирване украинския президент Володимир Зеленски
Благодатният огън слезе в Йерусалим


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@burgas24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Burgas24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Burgas24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).