Още разкрития за проблеми със сигурността на Туитър

Автор: Екип Burgas24.bg
Коментари (0)
12:11 / 24.08.2022
445
Нови проблеми за компанията Туитър - бивш служител в отдел "Сигурност" на платформата твърди, че компанията е подвела потребителите и американските регулаторни органи за редица пропуски в системата ѝ за сигурност.

В показанията си, дадени официално, Пейтър Затко твърди също така, че Туитър са подценявали броя на фалшивите профили и количеството спам.

Бившият служител на компанията критикува ръководството и заради начина, по който работи с чувствителна информация и твърди, че част от проблемите не са докладвани адекватно на регулаторните органи.

За първи път Затко прави разкритията си пред CNN и Washington Post и казва, че Туитър се проваля в спазването на строги мерки за сигурност и "лъже Илън Мъск за ботовете".

От социалната платформа заявиха, че твърденията на Затко са "неточни и непоследователни" и добавиха, че той е бил отстранен от работа през януари заради несправяне със задълженията си.

Показанията на бившия служител биха могли да повлияят на съдебната битка между Туитър и Илън Мъск, който се опитва да отмени сделката за 44 милиарда долара за покупката на компанията.

"Разкритията определено усложняват нещата за Туитър. Към момента платформата по определен начин имаше предимство пред Мъск. Да, той многократно се оплака от броя на ботовете, но така и не успя да предостави доказателства, освен личния си опит. А сега той може да използва твърденията на Затко като аргументи за тезата си", заяви Ясмин Енберг, анализатор.

Виж коментарите (0)
Още новини от Международни новини:
Гърция с предупреждение: Следващите няколко дни ще е страшно!
ЕС одобри реформата в пакта за убежище и миграция
Любчо Нешков за новия президент на РСМ: Става дума за нещо много ...
Един от най-влиятелните политици в Европа: Всички ме питат за вис...
Експерт: Новото поколение ракети, което получи Украйна, може да н...
По 3000 евро бонус за сигнал за фалшива касова бележка


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@burgas24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Burgas24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Burgas24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).