От Одрин: Българите ги няма, ами сега?

Автор: Екип Burgas24.bg
Коментари (1)
16:42 / 20.01.2022
822
Драма и от едната, и от другата страна на границата. Причината - ковид, пазаруване, тестове. Инвазията от българи в Одрин секна, след като Турция бе добавена в списъка на Здравното ни министерство с държави в "червена зона“. Пристигащи от тях се допускат в България при представяне на валиден цифров ковид сертификат за ваксинация или за преболедуване, както и отрицателен резултат от PCR, проведен до 72 часа преди влизане в страната.

"99 на сто от клиентите ми са от България, сега с изискването за PCR този поток от хора ще секне“, казва търговецът Метин Доган от Одрин, цитиран от турски медии, предаде 24rodopi.com. "Научих за това решение на властите в България преди два дни. Заредили сме с продукти преди седмици. Сега стоката си остава едва ли не за наша консумация“, жалва се и друга търговка - Сема Батал.

Всяка събота и неделя през декември Одрин се посещаваше от 12-13 хиляди българи, в делнични дни - между 5 и 7 хиляди. От началото на коронавирусната пандемия в Турция са поставени близо 140 милиона дози от ваксините срещу COVID-19. Това означава, че 62% от турското население е ваксинирано. 

Одрин е любима дестинация на много българи, защото турската лира отбеляза значителен спад през последните месеци и е много евтино да се пазарува там и в Истанбул.

Виж коментарите (1)
Още новини от Международни новини:
Нови земетресения разклатиха Балканите
Новото нормално явление: Съкращенията продължават, хората свикнах...
Огромна инвестиция даде тласък на едно от най-известните летища
Почина известен писател
Кристалина Георгиева: ЕС не бива да бърза да изоставя Възстановит...
Еврокомисията погна Meta


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@burgas24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Burgas24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Burgas24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).