Пеевски иска от МВР и ДАНС да разследват защо има екип на телевизия "Русия 1" в София, било лош сигнал

Автор: Петър Дучев
Коментари (0)
08:35 / 28.12.2023
832
Сигнал до Министъра на вътрешните работи и председателя на ДАНС за незабавно установяване на това как на територията на България е допуснат да работи екип на забранената в ЕС телевизия "Русия 1" подава председателят на ПГ на ДПС Делян Пеевски.

За качените в платформата YouTube материали, заснети в центъра на София, алармираха бившият посланик на страната ни в Русия Илиян Василев и медийни публикации.

"Приемам като провокация към правовия ред и зачитането на европейските ценности и санкциите срещу Русия, възможността екип на медия, забранена за излъчване на територията на ЕС, рупор на руската военна машина, да излъчва от центъра на София", се казва в сигнала на Делян Пеевски.

От разпратената до медиите позиция става ясно, че депутатът изразява остро възмущение от този акт, като настоява ръководството на Министерство на вътрешните работи и ДАНС незабавно да извършат спешна проверка за установяване на обстоятелствата и фактите по този случай.

"Напомням, че Русия обяви България за неприятелска държава, а преди два месеца Москва изгони кореспондента на БНР", пише председателят на ПГ на ДПС.

"Очаквам ръководството на държавна агенция “Национална сигурност" да извърши проверка във връзка със своите правомощия и да изпълни своите задължения, като с действията си защити националната сигурност на страната и евроатлантическата й принадлежност", настоява Делян Пеевски.

"Проявата на недостатъчна активност при подобни провокации е лош сигнал към нашите евроатлантически партньори, както и поставя под риск от влиянието на хибридните атаки обществения ред и застрашава сигурността и суверенитета на България", подчертава той.

Виж коментарите (0)

Още по темата (951):
13.05.2024 49-ия парламент: Равносметката
09.05.2024 Румен Радев за промените в Закона за хазарта: Чакам експертите си, за да взема окончателно решение
08.05.2024 Започва инвентаризация в "Лукойл"
06.05.2024 Отиде си народен представител и бивш евродепутат
01.05.2024 Йотова с първи коментар за промените в хазарта: Набързо приетите закони винаги показват след това, че не работят
01.05.2024 Хлебар: Поредният предизборен фойерверк!
Още новини от Международни новини:
Президентството на РСМ: Силяновска-Давкова ще използва името "Мак...
ЕК за РСМ: Споразуменията със София и Атина трябва да се спазват,...
Грета Тунберг е арестувана на пропалестински протест на "Евровизи...
Проф. Станчев: Шойгу отдавна е любимец на Путин, но много се е за...
Oт траура до надеждата: Израел отбелязва 76-та годишнина на своят...
Четиридневната работна седмица започва лека-полека да става реалн...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@burgas24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Burgas24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Burgas24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).