Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Бургас
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Бизнес
Други
Институции
Криминални
Общество
Пендаровски: Абсолютна историческа глупост е, че до вчера сме били българи
Автор: Екип Burgas24.bg 09:00 / 15.12.2020Коментари (6)2029
©
Президентът на Република Северна Македония Стево Пендаровски заяви, че няма да има дискусия нито за македонския език, нито за идентичността, както и за това, че македонците са били българи до 1945г., съобщава порталът "Плусинфо", цитиран от сръбската телевизия РТС.

Пендаровски заявява в интервю за EUObserver, че македонският език е стълб на македонската идентичност. Той казва, че не е тайна, че македонският език е бил кодифицирн през 1945 г., но е факт, че става дума за специфичен език, подобен на българския, но той не е, нито някога е бил български. За него е без основание твърдението на България, че цялата македонска история до 1945г. е била българска и всичко от десети век до 1945г. е било българско, предава БТА.

Те казват, че етническите македонци съществуват, но една сутрин през 1944г. са се събудили и са казали : "Аха, ние сме наистина етнически македонци, а до вчера бяхме етнически българи", обяснява президентът Пендаровски и добавя, че това е "абсолютна историческа глупост".

За българското твърдение, че македонският език и идентичност не са съществували до 2 септември 1944г. и тяхното формиране е част от всеобхватно формиране на отделна небългарска идентичност за прекъсване на връзките между населението на територията на днешна Северна Македония и България, Пендаровски каза, че не може да се приеме дискусия по този въпрос.



Още по темата: общо новини по темата: 842
20.03.2024 »
06.03.2024 »
06.01.2024 »
13.12.2023 »
13.11.2023 »
24.10.2023 »
предишна страница [ 1/141 ] следващата страница






Зареждане! Моля, изчакайте ...
0
 
 
Стево,много ти знае"пендарата"...ама тези фантасмагории си ги повтаряйте в РСМ!
0
 
 
Абе Стево,договор за добро съседство имате ли преведен на македонски език,че от всички ваши изказвания май нещо сте се затруднили с превода и не може да го прочетете,но сте го подписали.Еми четете и спазвайте,не търсете оправдание в историята нея не можете да я промените.
+1
 
 
Въпросът има и друга страна - анулирайте всичките 66000 и повече тескерета,издадени на *макетата*,и след един ден този и другите *македонци* ще бъдат обесени на площада в Скопие!Вие се натискате да ставате *европейци*,а не ние,затова щени целувате и ръцете,и нозете,и гъзовете!
Нищо не пишете - днес в Пловдив, в спортната зала има волейболен мач за суперкупата на България.
на 15.12.2020 г.
+1
 
 
Ми не сте, бе! Гърци, сърби, албанци - всичко друго сте, но не сте българи! Боклук, неземен!
+2
 
 
Е ти не ама баба ти и дядо ти са били. Няма как да произлизаш от магаре и да станеш след две поколения кон.
0
 
 
Прав е човека..... Признали сме ги..., даже първи..... А иначе ние византийски поданици по тази логика..... Никога е нямало БЪЛГАРСКА ДЪРЖАВА..... Идва пияния Аспарух (нещо като биячите на Таки), който има протекция, завзема чужди земи (днешна България и други), кара насила населението да му плаща данъци (ако не могат ги убиват), после другите малоумници където не знаят 1+ 1 колко е продължават към Гърция, Македония, Сърбия, Албания, Хърватия, Босна и Херцеговина, Черна гора..., грабят, убиват, изнасилват...както нас турците по късно) и става ВЕЛИКА България..... Но другите като се осеферват и ни ебаватъ маматЪ много бързо.... И ние сега викаме нашите колко велики били.... Били на майка им хвърчилата... И аз да имам оръжие и запаси и аз ще тръгна да убивам клошари, който нямат нищо и ще викам колко съм велик..... Защо Аспарух не нападна Русия нагоре, или Монголия на исток????? Или лудите казаци, азери, тюркмени????? Защото е бил цървул като днешните..... Уж най, най великата нация, а сега най най унизена????? Как става така, някой помислили????? Все едно сега червената боржуазия, в която са милиардите, да стане най бедна!!!!! Как ще стане, а? Е тогава как са станали те най бедни....????? Всичко е химера, всичко е измислица..... Просто умните българи са си учили още отпреди 200 години във Виена, Германия,,,, бащите им са били кметове, министри, а простите в гората за шишарки и са се трепали за да може УМНИЯ да живее.... ХАХАХА..... ХАХАХА..... Един прост пример.. КОЛОВ изкарал милиарди (по сегашен курс), дал ги на царя да си купи самолет????? Баси нещастника.... ХАХАХА.... А майка му няма сега пари хляб да си купи..... ХАХАХА..... Защо после Симеон не му преписа дворците, конюшните..., а?...... Тъп народ сме и това си е.... Така, че някой заградил Македония преди 1000 години, не значи, че са българи!!!! А за езика, като ти наложат нещо, ти го приемаш..... Всичко си върви по старо му от 1000 години..... Този който е на власт казва какво ще е....... И сега е така..... Преди учехме руски, сега ХАМЕРИКАНСКИ, по времето на войната германски, а след 2-3 години и афганистански и сирийски..... Клоаката на света..... Добре, че Македония се отдели..... Да има къде да бягаме след времв
Коментарите са на публикуващите ги. Burgas24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.
Още новини от Международни новини:

ИЗПРАТИ НОВИНА
« Декември 2020 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
Виж още:
Актуални теми
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
Парламентарни избори 2024
Григор Димитров в турнири през 2024 година
Газови доставки
Бум на коклюш в България
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Бургас и региона.
e-mail:
Анкета
Ще почивате ли идната зима?
Да, в България
Да, в чужбина
Не
Не съм решил/а още

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:
За контакти:

тел.: 0886 49 49 24

novini@burgas24.bg

За реклама:
Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Бургазлии във facebook
RSS за новините
Статистика: