Пенсионери бягат в топлите страни за зимата

Автор: Екип Burgas24.bg
Коментари (1)
09:43 / 12.09.2022
402
Перспективите за предстояща тежка зима за европейците стават все по-вероятни на фона на прекъснатите доставки на руски газ и вече започналото в много градове на Стария континент пестене на енергия с цел подготовка за студените месеци.

Някои от европейците обаче и по-конкретно пенсионерите смятат да избягат на по-топли места, където да прекарат времето в изчакване на по-добър момент за връщане.

Турция, Гърция и Египет са страните, които очакват масов поток от европейски пенсионери в следващите месеци. Надеждите на туроператорите са възрастните хора да предпочетат да прекарат очакваната тежка зима на по-топли места като морските курорти в трите страни, в които температурите през зимата са значително по-високи спрямо оставалата част от Европа,съобщиха от турската Асоциация на туроператорите (АТОП), цитирани от БГНЕС.

"На фона на спирането на доставките на руски газ за Европейския съюз (ЕС), тези страни обявиха амбициите си да се превърнат в "зимен дом“ за европейците, които искат да се преместят в по-топъл климат, за да спестят пари“, съобщават от АТОП.

Турция планира през следващите месеци да приеме двойно повече туристи от ЕС, отколкото през 2021 г., като за интересът на пенсионерите е провокиран и от рекламните послания на туроператорите, започващи с "отоплението е включено в цената".

Турция очаква зимният туристически сезон тази година да е най-успешният в последните три години.

Виж коментарите (1)
Още новини от Международни новини:
Крути мерки за нарушаване на правилата за шофиране в Гърция, може...
Крепост, която познаваме от популярно ТВ предаване с български уч...
Американското разузнаване смята, че Путин не е наредил Навални да...
Светът се тресе: Регистрирано е поредното мощно земетресение
15 българи са арестувани в Испания
Спасиха 130 кита бяха в Австралия


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@burgas24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Burgas24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Burgas24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).