Петролът вероятно няма да попадне в осмия пакет санкции срещу Русия

Автор: Иван Христов
Коментари (2)
17:31 / 25.09.2022
687
Осмият пакет санкции на Европейския съюз срещу Русия след нахлуването й в Украйна на 24 февруари  няма да включва ограничаване на цените на петрола. Обосновката е, че механизмът все още се разработва от Г-7. Това съобщи кореспондентът на Радио "Свободна Европа“ в Брюксел Рикард Йозвяк на личния си акаунт в Туитър.

"Тъй като Г-7 все още работи над ограниченията на цените на петрола, това вероятно няма да фигурира в последния пакет от санкции на ЕС срещу Русия“, съобщи Йозвяк.

Кореспондентът отбеляза и отраслите, които ще бъдат засегнати от санкциите. Списъкът включва химикали, машини и стоманодобивна промишленост. Отделни ограничения ще бъдат въведени срещу лица, участващи в организирането и провеждането на референдумите в окупираните от Русия украински територии.

Външните министри на ЕС се договориха да подготвят нови ограничения за Руската федерация. Това стана след като президентът на страната Владимир Путин обяви частична мобилизация.

Върховният представител на ЕС за външната политика Жозеп Борел поясни, че осмият пакет от санкции "ще бъде прицелен в по-важни сектори на руската икономика и ще продължи да санкционира отговорните за агресивната война в Украйна“.

Според Bloomberg сред ограниченията може да е изключването от платежната система SWIFT на последната руска банка - Газпромбанк. За подобна стъпка са Полша, Ирландия и балтийските страни.

Виж коментарите (2)

Още по темата (50):
23.02.2024 Външното ни министерство е готово да подкрепи замразяването на активи на Россотрудничество
13.12.2023 Москва твърди, че ЕС няма да успее да спре вноса на руски газ
05.12.2023 Асен Василев: Необходим е по-добър обмен на информация, за да се спре избягването на санкциите
05.12.2023 "Лукойл" не е изнасял нелегално петрол, но множество транзитни стоки продължават да преминават през България към Русия
27.11.2023 От България зависи дали Лавров ще пътува до Северна Македония
18.09.2023 Bloomberg: ЕС подготвя 12-ят пакет от санкции срещу Русия
Още новини от Международни новини:
Проблем със смартфоните на iPhone причини много главоболия 
Той е банкер от "Уолстрийт", български зет и влезе в надпреварата...
Нови земетресения разклатиха Балканите
Новото нормално явление: Съкращенията продължават, хората свикнах...
Огромна инвестиция даде тласък на едно от най-известните летища
Почина известен писател


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@burgas24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Burgas24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Burgas24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).