Почина Пако Рабан

Автор: Екип Burgas24.bg
Коментари (1)
17:40 / 03.02.2023
490
Големият дизайнер, парфюмерист и бизнесмен Пако Рабан почина на 88 години, съобщи вестник "Льо Монд".

Той беше влюбен в Британия, където и почина. Великият френско-испански моден дизайнер Пако Рабан почина в Портстал на 88-годишна възраст, стана ясно днес. Дизайнерът, който беляза света на модата за повече от половин век, имаше къща на брега на морето.

Пако Рабан, от баски произход, намира убежище във Финистер, департамент в Бретания през февруари 1939 г. заедно със семейството си. Оттогава той изпитва непоколебима любов към региона Морле, където живее, както и към квартала Рекувранс в Брест.

"Не всеки може да бъде звезда. Трябва да знаете как да бъдете умни (...) Основното е да накарате хората да говорят за вас, да се отличавате от другите. Никога не копирайте", казва той на учениците от лицея La Croix-Rouge в Брест, с които се запознава през 2010 г.

Пако Рабан, шампионът на металните дрехи, е известен с чувството си за формула и ексцентричност. Отвъд модните подиуми на висшата мода, бретонецът по душа, който твърди, че е виждал Бог и извънземни, умееше да влиза в заглавията на вестниците със своя вкус към паранормалното.

Виж коментарите (1)
Още новини от Международни новини:
Робуват на марки, дават щури пари за дрехи и затъват в дългове
"Зелената сделка" и негативните последици върху нас, автомобилите...
Международен анализатор за смъртта на иранския президент: Можем д...
Проф. Владимир Чуков: Всякакви версии за инцидента с Раиси са на ...
Потъна кораб в Черно море, трима души са изчезнали
ЕС наложи санкции срещу "Гласът на Европа" и още три руски медии


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@burgas24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Burgas24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Burgas24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).