Помните ли експлозията на гигантския аквариум? Ето каква е ситуацията днес

Автор: Екип Burgas24.bg
Коментари (1)
20:57 / 21.12.2022
459
Повечето риби, спасени от експлозията на гигантския аквариум в берлински хотел миналата седмица, са добре, предвид обстоятелствата, съобщи ДПА.

"Отделни животни получиха външни наранявания на кожата в инцидента. Лекуваме ги с терапевтични бани", каза говорител на Берлинската зоологическа градина, която прие пострадалите. 

Около 200 животни бяха закарани в зоологическата градина през уикенда, включително около 40 соленоводни риби. Те са настанени в карантинни резервоари. 

Седем от рибите, докарани от Аквадом в зоологическата градина, са били мъртви или са умрели скоро, след като са пристигнали, от нараняванията, съобщи БТА.  

Огромният аквариум с 1500 риби в атриума на хотел край Александерплац внезапно се пръсна миналия петък. От експлозията милиони литри вода се изляха в хотела и улицата пред него. Почти всички риби в аквариума, който беше популярна туристическа атракция, умряха. Спасени са около 630 екземпляра от развъдници в подземието. Оцелелите са предадени на зоологическата градина и на отделни развъдници.

Виж коментарите (1)
Още новини от Международни новини:
Крепост, която познаваме от популярно ТВ предаване с български уч...
Американското разузнаване смята, че Путин не е наредил Навални да...
Светът се тресе: Регистрирано е поредното мощно земетресение
15 българи са арестувани в Испания
Спасиха 130 кита бяха в Австралия
Собственик на ресторант: Клиенти ядат от една порция, а други при...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@burgas24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Burgas24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Burgas24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).