Последни отчаяни опити да се намерят черните кутии на полет МН 370

Автор: Екип Burgas24.bg
Коментари (0)
09:52 / 06.04.2014
420
Екипите, издирващи изчезналия преди близо месец малайзийски самолет, се насочват към мястото в Индийския океан, където китайски кораб в събота улови сигнали, за които се предполага, че са от черните кутии на машината. Те се надпреварват с времето, понеже е много вероятно в близките дни и даже часове батериите на черните кутии да се изтощат и те да спрат да излъчват сигнали.

В събота китайски кораб засече сигнали с честота 37.5kHz в секунда, което отговаря на стандартния сигнал, използван от сигнализационната система на черните кутии. Според експертите, ако това се потвърди, черните кутии на полет МН 370 са съвсем наблизо от мястото на улавяне на сигнала, на не повече от няколко километра.

На предполагаемото място на падане на самолета са струпани австралийски и китайски кораби, британска ядрена подводница и множество самолети.

Самолет "Боинг 777" на малайзийските авиолинии изчезна на 8 март с 227 пътници и 12 души екипаж на борда. Всички усилия да бъде намерен самолетът досега са без резултат.


Виж коментарите (0)
Още новини от Международни новини:
Потъна кораб в Черно море, трима души са изчезнали
ЕС наложи санкции срещу "Гласът на Европа" и още три руски медии
Фицо претърпя още една операция
Френската полиция уби мъж, опитал се да подпали синагога
Орбан: Роберт Фицо е на косъм от смъртта
Състоянието на Роберт Фицо е критично, вицепремиерът ще поеме нег...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@burgas24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Burgas24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Burgas24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).