Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Бургас
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Бизнес
Други
Институции
Криминални
Общество
Потресаващо зверство с българин в Италия!
Автор: Екип Burgas24.bg 20:07 / 17.05.2022Коментари (0)670
©
Илюстрация
Български гражданин е пребит до смърт и бере душа в болница, близо до Варезе, но близките му в продължение на два месеца си мислят, че има инсулт, защото никой не си мърда пръста да ги уведоми, че е жертва на свиреп побой, научи БЛИЦ.

61-годишният Кольо Димитров лежи два месеца в болницата със счупен на три места череп, силно увреден от зверски побой бял дроб, счупено рамо и травми на таза, смлени от удари вътрешни органи, но нито италианската полиция, нито някой от генералното консулство на Република България в Италия е уведомил близките му, че той е жертва на тежко криминално престъпление. 

Съпругата му няма представа, че мъжът ѝ е смлян от бой – тя мисли, че е получил инсулт. Тъй като не говори нито италиански, нито английски, нейни приятели разговарят с лекарите от болницата във Варезе почти всекидневно в продължение на два месеца.

В телефонните разговори загрижените медици обясняват, че българският гражданин е в критично състояние и с опасност за живота – направили са му мозъчна операция, при която са отстранили голям хематом, но след няколко дни се е наложила и операция на белия дроб.

През цялото време никой не споменава, че той е жертва на нечовешки побой. Едва когато един от лекарите казва, че не става въпрос просто за хематом, а за множество тежки травми, близките се усъмняват, че това всъщност не е инсулт.

Какви са фактите и обстоятелствата по случая:

Кольо, чрез своята фирма, работи в сферата на строителството в Италия от 2007 година като подизпълнител на фирма "Братя Сико“, собственост на албанци. Преди две години и половина албански работник рязко отваря врата на строителен обект и помита Кольо. Той пада от третия етаж и си чупи петата. Чорбаджията албанец го притиска да си замълчи, защото, ако претендира за трудова злополука, ще изгуби работата си.

Димитров претърпява три операции на петата и в продължение на месеци се възстановява в България – без стотинка обезщетение от работодателя.

Веднага след като успява да се върне на работа в Италия, наема обща квартира с румънец. Според негови колеги и съседите – често злоупотребяващ с алкохол.

Сутринта на 3 март тази година, както всяка сутрин, Кольо се чул с жена си. Казал ѝ, че е добре и че отива да пие кафе и почва работа. След като не ѝ се обадил вечерта – нещо, което не се е случвало, тя се притеснила и започнала да прозвънява и двата му телефона. Едва на поредното позвъняване на месинджъра на Кольо вдигнал съквартирантът му румънец.

Поради незнаене на езика съпругата на Димитров не могла да го разбере какво ѝ казва. Помолила бивш колега на съпруга си да се свърже с румънеца и двамата провели разговор на италиански. Съквартирантът на Кольо казал, че той е в болница. Но нищо не споменал за побой.

Последвал разговор с един от двамата братя чорбаджии – Едмон. Той обяснил, че Кольо му се обадил сутринта, той отишъл до квартирата му. Заварил го в неадекватно състояние, не можел да говори и паднал. Придружил го до болница, където го приели. Но също нищо не споменал за побой.

Оттам насетне живеела с мисълта, че съпругът ѝ е получил инсулт, и се надявала той да успее да се стабилизира. Едва когато лекар казва, че Кольо е с множество тежки травми, близките се усъмняват, че има нещо криминално.

Отново провели разговор със съквартирантът румънец. Вече в Италия. Жената на Кольо пристигнала с автомобил в Италия със семейния приятел, който говори италиански. Румънецът развързал езика и казал, че в квартирата е идвала полиция, в банята имало кръв, а дрехите на Кольо били изпокъсани.

Преди това той признал в друг резговор, иницииран от приятели на семейството на Кольо, че знае какво се е случило, но ще го каже само на жена му в лична среща.

Българите успели да издирят хазаина, който отключил квартирата – в стаята на Кольо бил пълен безпорядък, липсвали телефоните му и банковата карта, а стаята на румънеца била опразнена.

След като отишли в полицията, разбрали, че Кольо е жертва на зверски побой до смърт, а лекарите показали всички снимки, които свидетелствали за фрактури и тежки наранявания.

Хазяинът казал, че не знае нищо, а работодателят Едмон отказал всякакво съдействие.

Съпругата на Кольо се свързала с генералното консулство на България в Милано. Служителите нямали представа за случая. Разбрали от нея всички факти и обстоятелства.

С подкрепа се ангажирал оперативният консул към генералното консулство Ирена Тодорова. По думите на съпругата на Кольо тя била човекът, който изключително много ѝ помогнал – провела всички нужни разговори поради липсата на друг преводач, направила също контакт с прокуратурата на Италия, както и с адвокат.

Пред нашата медия Ирена Тодорова заяви, че генералното консулство съдейства максимално по случая.

Странното в случая е, че тя заяви пред наш репортер, че няма официално потвърждение, че става въпрос за побой и за това не е добре да се прибързва в случая – при положение, че полицай във Варезе е заявил, че Кольо е бит. И не на последно място – човекът е с множество фрактури и травми на вътрешните органи.

Един от водещите български юристи в Италия – Корнелия Юрукова, се е ангажирал да представлява семейството пред италианските власти.

"Това не е просто побой, това е опит за убийство. Пострадалият български гражданин има множество травми на вътрешните органи и три фрактури на черепа. Подали сме тъжба до прокуратурата, за да се извършат всички нужни процесуално-следствени действия за разкриване на извършителството на това тежко криминално деяние“, заяви пред БЛИЦ адвокат Юрукова.








Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!
Още новини от Международни новини:

ИЗПРАТИ НОВИНА
« Март 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
Виж още:
Актуални теми
Парламентарни избори 2024
Бургаското летище
Мигрантски натиск към България
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
Стрелба в Москва
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Бургас и региона.
e-mail:
Анкета
Ще почивате ли идната зима?
Да, в България
Да, в чужбина
Не
Не съм решил/а още

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:
За контакти:

тел.: 0886 49 49 24

novini@burgas24.bg

За реклама:
Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Бургазлии във facebook
RSS за новините
Статистика: