Президентът на Филипините към терористите от ИДИЛ: Ще ви изям с оцет и сол

Автор: Екип Burgas24.bg
Коментари (1)
10:01 / 07.09.2016
1691
Президентът на Филипините Родриго Дутерте отправи жестока закана към терористите от "Ислямска държава", които миналата седмица извършиха атентат на пазар в родния му град Давао. Той описа много подробно как смята да се разправи с терористите и заяви, че публично ще ги изяде живи, съобщава RT.

"Те ще си платят. Когато това време дойде, ще ви изям пред хората", заяви Дутерте в Лаос пред събрали се хора, сред които и деца.

Изказването му е във връзка с атентата в родния му град Давао, където при бомбена експлозия загинаха 14 души, а 68 бяха ранени. За него правителството обвини свързаната с "Ислямска държава" групировка "Абу Шаяф". Още през 2014 година фракцията, базирана на отдалечени острови на Филипините, заяви своята съпричастност с терористичната организация в Сирия и Ирак.

Родриго Дутерте изобщо не подбираше думите, с които да опише как ще накаже атентаторите. "Ще ви разпоря труповете и ще ги издълбая. Дайте ми оцет и сол и ще ви изям. Не се шегувам. Тези хора не могат да бъдат опростени", каза президентът.

Държавният глава си спечели особено голяма популярност заради войната, която обяви на наркоразпространението в страната. По негово разпореждане бяха избити стотици дилъри на дрога, а телата им бяха оставяни с дни по улиците за назидание.

Гръмотевичен международен скандал предизвикаха и тежките оскърбления, които той отправи към президента на САЩ Барак Обама.


Виж коментарите (1)

Още по темата (98):
13.10.2017 Командир на ИДИЛ арестуван в София
12.10.2017 Убиха Бялата вдовица на ИДИЛ
09.06.2017 "Ислямска държава" заплаши Балканите
23.03.2017 Военният министър: Случилото се в Лондон показва, че трябва да сме бдителни
27.01.2017 Арабист: У нас обучават терористи, даваме им оръжие
12.01.2017 НАТО: "Ислямска държава“ е отговорна за тероризма по целия свят, опасността е навсякъде
Още новини от Международни новини:
Огромна инвестиция даде тласък на едно от най-известните летища
Почина известен писател
Кристалина Георгиева: ЕС не бива да бърза да изоставя Възстановит...
Еврокомисията погна Meta
Отиде си емблематичен холивудски актьор
Първите туристи в Гърция останаха неприятно изненадани от високит...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@burgas24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Burgas24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Burgas24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).