Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Бургас
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Бизнес
Други
Институции
Криминални
Общество
Психоаналитик: Меркел страда от нарцисизъм, загубила е връзка с реалността
Автор: Екип Burgas24.bg 14:48 / 26.01.2016Коментари (4)1860
©
Натискът върху германския канцлер Ангела Меркел расте с всеки ден и вече мнозинство германци не вярват в нейния курс по отношение на бежанците. Все повече членове на нейната собствена партия застават срещу тях. В Европа тя е все по-изолирана.

Психоаналитикът Ханс-Йоахим Маац има необичайно обяснение за ставащото - Меркел страда, като много хора, от самопреценката си, която я прави да се чувства имунизирана от критика.

Маац следи политическата кариера на Меркел от години. В Германия е много добре известен този автор на бестселър, който през 1990 г. направи психологически портрет на източногерманците.

Маац стига до обезпокояващо заключение що се отнася до Меркел - той нарича политиката ѝ "напълно ирационална". Много хора виждат в нея най-могъщата жена в света. Поради тази си позиция германският канцлер повече не възприема критики за курса си. Нейната твърда позиция личи както в речите ѝ, така и в езика на нейното тяло и осанка. Поради това психоаналитикът вижда, че Меркел се превръща в "опасност за Германия". Маац вижда приближаването на "психически срив", ако тя продължи "на инат" да следва своя курс. От в. "Хъфингтън пост" направили интервю с Ханс-Йоахим Маац за тъмните страни на властта и за това, какво очаква Ангела Меркел и Германия през следващите месеци.

През октомври Маац заяви, че Меркел е изоставена от "всички добри духове". Днес той вижда положението като влошило се още повече. Според него "Меркел е станала напълно ирационална, тъй като не взима предвид реалните трудности, свързани с бежанската криза". Психоаналитикът допълва, че Меркел "не я е грижа" за високите изисквания на властите, разделението на обществото, критиките от страна на собствената й партия.

"Държането ѝ става все по-високомерно. Както Меркел в момента се държи - нерационално и неразбираемо - възникват опасенията, че тя е загубила връзка с реалността", смята психоаналитикът. Към описанието на Меркел от Маац може да се добави, че според него канцлерът страда от нарцисизъм.

"Меркел отдавна е сочена като най-влиятелната жена в света. Нейната собствена партия се учуди, когато тя се осмели да се бунтува срещу Кол. Тя беше "майката на нацията". Някои наистина дори искаха да й бъде дадена Нобелова награда за мир. Всички тези оценки не се основават на реална сила на водач или компетентност от страна на Меркел. Тя много дълго не е взимала трудни решения. Тя никога не е била лидер, тя винаги е реагирала, а не е действала. Това свидетелства за несигурност и дефицит на самоуважение, което го има при много хора", посочва Маац.

Той посочва още, че "хората трябва да се страхуват, тъй като Меркел сама вярва, че е най-могъщата жена в света. Поради изкуствено изградената представа за себе си се стига до нагласа за инат както в момента на бежанска криза".

Маац е на мнение, че Меркел буквално е сляпа за реалността и че това никога няма да може да се промени.

"Проблемът възниква, когато признаването внезапно изчезне и се превръща в критика, както е сега с Меркел. Знаем това също и при звездите в шоу-бизнеса. Тогава идват самотата, може би алкохолът и психологически срив", добави той.

Психоаналитикът прогнозира, че тези опасности грозят и германския канцлер, защото тя не се различава от много други хора на властови позиции. Като причина защо Меркел се въздържа да отговаря на критиките, след като близо половината страна се е обърнала срещу нея, Маац вижда "психологическото брониране".

"Меркел е опасна, защото допринася за разделение в обществото, тъй като докато тя втвърдява позициите, се увеличава броят на хората, които не ги приемат", казва още той.

Маац не вярва, че Меркел сама ще се оттегли от канцлерския пост. Той дори казва, че тя, колкото и да не е за вярване, му напомня за Ерих Хонекер в момента, в който се качва на самолета за Чили и вдига ръка в типичния червенофронтовски поздрав.

Източник: Нова тв









Зареждане! Моля, изчакайте ...

Показва коментари на рошавия
премахни филтъра

+2
 
 
Genosse Хоникер беше болен от рак и отиде да умре при дъщеря си в Чили. А тази склероза къде ще умре?Във всеки случай няма да я искат на Германска земя.
Коментарите са на публикуващите ги. Burgas24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.
Още новини от Международни новини:

ИЗПРАТИ НОВИНА
« Март 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
Виж още:
Актуални теми
Кабинетът "Денков - Габриел"
Грипна епидемия обхвана страната
Лято 2024
Катастрофи в България
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Бургас и региона.
e-mail:
Анкета
Ще почивате ли идната зима?
Да, в България
Да, в чужбина
Не
Не съм решил/а още

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:
За контакти:

тел.: 0886 49 49 24

novini@burgas24.bg

За реклама:
Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Бургазлии във facebook
RSS за новините
Статистика: