Първи подробности за хеликоптерната катастрофа, отнела живота на собственика на bTV и още четирима

Автор: Екип Burgas24.bg
Коментари (1)
10:02 / 29.03.2021
2181
Петима души, сред които най-богатият човек в Чехия Петр Келнер, са загинали по време на ски екскурзия в Аляска, съобщава вестник "Ню Йорк таймс". Трагичната вест е била потвърдена пред чешки медии и от компанията на Келнер - PPF Group.

У нас Келнер притежава bTV Media Group. Инцидентът станал в събота следобед, когато хеликоптерът, с който пътувала групата, се разбил край глетчер в американския щат.

Властите в Аляска обявиха, че са открили телата на пет жертви - на 56-годишния Келнер, на чеха Бенджамин Лароше (50 г.), на 52-годишен мъж на име Грегъри Хармс от Колорадо. С тях са пътували още 38-годишен мъж на име Шон Макманами и 33-годишният пилот Закари Ръсел, пише "Вашингтон пост". Хармс и Макнамани са гидове, наети за т.нар. хели-ски (спускане със ски или сноуборд на място, достигнато с хеликоптер). Този метод се използва в труднодостъпни райони извън очертаните ски писти, но е забранен в Германия и Франция.

Открит е още един човек, който е в болница в сериозно състояние. Името му не се съобщава. Сигнал за инцидент с хеликоптер Airbus AS350 B3 до глетчера Ник (Knik) в получен около 10,00 часа вечерта в събота. Това станало, след като хеликоптерът не се върнал от полета. Смята се, че се е разбил в 18:30 местно време. Машината е била взета под наем от компанията Soloy Helicopters.

Започва разследване на инцидента. Говорител на компанията на Келнер обяви, че погребението ще се проведе в тесен семеен кръг и помоли да се зачита неприкосновеността на личния живот на семейството.

"Ню Йорк таймс“ предава, че местната общност в Аляска е съкрушена от новината. Хотелиери споделят, че Келнер е бил чест гост и че такъв инцидент не се е случвал за 17-те години, в които се развива този вид туризъм.

"Форбс" класира Келнер сред 70-те най-богати хора в Европа за 2020 година. Нетното му богатство се изчислява на 17,5 милиарда долара.

PPF Group обяви, че купува американската компания СМЕ, дотогава собственик на bTV, през 2019 г. Сделката бе финализирана през 2020-а, когато PPF влезе във владение на българската медийна група.

Виж коментарите (1)

Още по темата (3):
30.03.2021 Ето го единствения оцелял от катастрофата, при която загина собственикът на
bTV
30.03.2021 Хеликоптерът, с който загина Келнер, се е търкалял по склон 270 м
29.03.2021 Много близък партньор на загиналия собственик на bTV пое бизнеса
Още новини от Международни новини:
Американското разузнаване смята, че Путин не е наредил Навални да...
Светът се тресе: Регистрирано е поредното мощно земетресение
15 българи са арестувани в Испания
Спасиха 130 кита бяха в Австралия
Собственик на ресторант: Клиенти ядат от една порция, а други при...
Отиде си кралят на сръбските плескавици


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@burgas24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Burgas24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Burgas24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).