Първи резултати: Гърците казаха "Не" на споразумението с кредиторите

Автор: Екип Burgas24.bg
Коментари (7)
20:54 / 05.07.2015
1488
Мнозинството гърци - 60,02%, са гласували с "не" на референдума, на който трябваше да решат дали да приемат условията на кредиторите за постигане на споразумение за допълнителна финансова помощ, съобщи вътрешното министерство при преброени 11,51 на сто от бюлетините.
Избирателната активност е била над 50%, заяви вътрешният министър Никос Вуцис, цитиран от ДПА.

Такива данни даваха и няколко независими социологически агенции. Според проучванията на агенциите Джи Пи О, "Метрон аналисис" и Ем Ер Би лагерът на противниците на предложенията на кредиторите води с разлика от около три пункта, съобщава Ройтерс. Джи Пи О е провела телефонна анкета по поръчка на гръцката телевизия Мега, според която против предложенията за реформи са гласували между 49,5% и 53,54% от гражданите, а за тях - 46,5 - 50,5%, предаде ТАСС. "Метрон аналисис" е пресметнала за телевизия Антена, че гласувалите с "не" са 49% спрямо 46% гласували с "да". Проучване на агенция Марк, поръчано от телевизия Алфа, изчислява, че между 49,5 и 54,5 на сто от гърците са гласували с "не" спрямо 45,5 до 50,5% с "да". Телевизия Стар огласи резултати от проучване, осъществено за нея от агенция Ем Ер Би, според което против предложенията на кредиторите са 49-54% от гърците спрямо 46-51%, гласували с "да".

Официални екзитполове няма с оглед пестене на средства.
Избирателните секции отвориха в 7 ч. и затвориха в 19 ч.
Референдумът протече в нормална обстановка, без инциденти, съобщи гръцкото министерство на вътрешните работи и административната реформа. Нямаше проблеми в избирателните секции и като цяло обстановката в страната беше нормална, посочи ведомството.


Виж коментарите (7)
Още новини от Международни новини:
Любчо Нешков за новия президент на РСМ: Става дума за нещо много ...
Един от най-влиятелните политици в Европа: Всички ме питат за вис...
Експерт: Новото поколение ракети, което получи Украйна, може да н...
По 3000 евро бонус за сигнал за фалшива касова бележка
Президентството на РСМ: Силяновска-Давкова ще използва името "Мак...
ЕК за РСМ: Споразуменията със София и Атина трябва да се спазват,...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@burgas24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Burgas24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Burgas24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).