Пускат в продажба първия домашен тест за COVID-19

Автор: Екип Burgas24.bg
Коментари (0)
09:23 / 16.12.2020
707
Американското управление за лекарствата обяви днес, че разрешава пускането в продажба на първи тест срещу COVID-19, който ще може да се ползва вкъщи и да е без рецепта.

Тестът е разработен от базираната в Калифорния компания Ellume.  Той може да покаже наличието на вируса за 20 минути и ще се продава за 30 долара. "Решението за пускането му в търговската мрежа е важен етап в борбата срещу COVID-19", заяви шефът на управлението Стивън Хан.

Компанията производител планира да пусне 3 милиона бройки от теста в началото на  2021 година.

Тестът е антигенен, което означава, че засича молекула, която се намира на повърхността на коронавируса. PCR тестовете търсят генетичния материал на вируса.

Първоначалните доставки на теста без рецепта ще бъдат ограничени. Ellume заяви, че очаква да произведе 3 милиона теста през следващия месец, преди да увеличи производството през първата половина на 2021 година. Говорител на компанията заяви, че тестът ще бъде на цена около и ще бъде достъпен в аптеките и за онлайн покупка.

Виж коментарите (0)
Още новини от Международни новини:
Отиде си емблематичен холивудски актьор
Първите туристи в Гърция останаха неприятно изненадани от високит...
Земетресение близко до България
ЕК призова България да подобри своя национален план в областта на...
Крути мерки за нарушаване на правилата за шофиране в Гърция, може...
Крепост, която познаваме от популярно ТВ предаване с български уч...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@burgas24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Burgas24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Burgas24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).