Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Бургас
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Бизнес
Други
Институции
Криминални
Общество
Путин се поклони пред Сталин
Автор: Екип Burgas24.bg 09:23 / 06.11.2014Коментари (8)1023
©
Съветският съюз вероятно е нямало да спечели войната срещу нацистка Германия, ако режимът на Сталин не е бил толкова неумолим, каза Путин.

"Трудно е да се каже дали щяхме да спечелим войната, ако властта не е била толкова неумолима", заяви руският президент на среща с учени и преподаватели по история, цитиран от Франс прес и БТА.

"А ако бяхме загубили, какви щяха да са последиците? Катастрофални!", цитира Франс прес думите на Путин.

Срещата, на която говори Путин, се състоя в Музея на съвременната история на Русия, който до 1998 г. бе Музей на революцията, съобщи руското издание Газета.ру.

Сайтът отбеляза, че мястото на срещата е било символично, тъй като на нея е била обсъждана ролята на историческата наука за развитието на обществото.

След разпадането на СССР руските власти имат двойнствено отношение към Сталин - той е официално осъден за ръководения от него държавен терор през 30-те години и до смъртта му през 1953 г., но продължава да е погребан на Червения площад пред Кремъл, най-престижното и символично място в Русия, посочва АФП.

Паметта му се почита от мнозина руснаци и жители на бивши съветски републики, които изтъкват ролята му за победата над нацистка Германия.

През 2012 г. Сталин излезе на първо място в допитване за най-великите руски личности, при положение, че управлението му е било белязано с терор и произвол, депортиране на цели народи (на чеченците, ингушите и кримските татари) и смъртта на милиони хора, разстреляни или умрели в лагери.

Владимир Путин призова руските историци да напишат историята на полуостров Крим, който Москва през март анексира от Украйна, преди това да са направили украинците.

"Трябва да се напише историята на тази неразделна част от културния ни код, докато други не са я написали", каза той, имайки предвид "политизираните украински колеги" на руските историци.









Зареждане! Моля, изчакайте ...
0
 
 
Другарят кагебеец е незаслужено несправедлив към Хитлер и е съвсем в реда на нещата да се преклони и пред него. Първо, защото, макар и недостигнал тънкостите на терора на Сталин, той е от неговия калибър. Второ, ако не беше Хитлер, цялата кагебейска пропаганда от последните 70 години щеше да рухне. Съчувствам на изстрадалия руски народ, който е най-безскрупулно манипулиран посредством трагедията за милиони руски семейства от ВСВ. Дори и днес властта в Москва се крепи на призраци за нацисти, фашисти, бандеровци и прочие откровени лъжи. Сталин е истински злодей и садист с доказани психични отклонения и всякаква негова възхвала трябва да се третира като престъпление, както повеляват законите в Германия по отношение на нацизма. Онази победена Германия със справедливо общество, безупречна съдебна система и няколко пъти по-висок жизнен стандарт от могъщата си победителка, експортираща корупция в Източна Европа и Централна Азия. Посланието на КГБ лидера е ясно - само жесток и безмилостен лидер може да води "справедлива" война. Никакъв прогрес от повелите на ВОСР - репресии, външен враг, световен заговор, терор, пропаганда, желание за войни и кръв, много кръв - руска, малоруска, новоруска, каквато и да е. Както е казал Ленин: колкото повече убивате, толкова по-добре за укрепването на съветската власт.
ТЪГУВАМ ЗА БЪЛГАРИЯ...:((
на 06.11.2014 г.
+1
 
 
Катерица само скачи по клоните и нищо няма да зная за живот във Русия.... Пише само глупости...
на 06.11.2014 г.
+3
 
 
Разглеждайки плюсовете и минусите на Сталин, трябва те да не се смесват. Наистина той има голяма заслуга за това фашистите да не превземат света (+). Но от друга страна той е избил без съд и присъда много хора (-).
-4
 
 
"А ако бяхме загубили, какви щяха да са последиците?" Ами да ти кажа аз, другарю Пут(к)ин - сега руснаците щяха да са по-близо да стандарта на Западна Европа, отколкото до Сибир. Ама малкия ти агентски мозък няма толкова капацитет да го разбере или се правиш на гърмян заек. Нещастно джудже.
Коментарите са на публикуващите ги. Burgas24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.
Още новини от Международни новини:

ИЗПРАТИ НОВИНА
« Май 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
Виж още:
Актуални теми
"Времеубежище" на Георги Господинов спечели "Букър"
Лято 2024
"Уроците на Блага" с Кристален глобус
Великден 2024 г.
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Бургас и региона.
e-mail:
Анкета
Ще почивате ли идната зима?
Да, в България
Да, в чужбина
Не
Не съм решил/а още

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:
За контакти:

тел.: 0886 49 49 24

novini@burgas24.bg

За реклама:
Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Бургазлии във facebook
RSS за новините
Статистика: