Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Бургас
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Бизнес
Други
Институции
Криминални
Общество
Путин все още използва Windows XP
Автор: Екип Burgas24.bg 12:24 / 19.12.2019Коментари (75)790
©
Президентът на Русия Владимир Путин разчита на компютър, който използва стара версия на операционната система Windows. Това стана ясно благодарение на снимки, публикувани от Кремъл, предава The Guradian, цитирани от Business Insider.   

На снимките се вижда, че компютърът на Путин върви на Windows XP – операционна система, за която Microsoft спря поддръжка още през 2014 година. С други думи, тази стара операционна система прави компютъра доста по-уязвим на хакерски атаки. 

Рискът не е само на теория, тъй като през 2017 година зловреден софтуер засегна над 20 хил. жертви, включително британската Национална здравна служба, която използваше по това време Windows XP.

Въпреки че XP вече не се поддръжа, операционната система все още има 2.29% пазарен дял по света, сочат данни на NetMarketShare към края на ноември тази година.

The Guardian посочва, че снимките показват Путин пред компютър в неговия офис в Кремъл и резиденцията в Ново-Огарьово в покрайнините на Москва. 

Руският новинарски сайт Open Media предава, че руското НПО Internet Protection Society потвърждава, че снимките показват, че и двата компютъра са на Windows XP. Шест джаджи, които ще бъдат излишни след 10 години Технологичният прогрес превръща някогашните революционни изобретения в странни и неизползваеми артефакти. Путин е известен с това, че не смята интернет за нещо безопасно. През май той подписа законопроект за създаването на руски интернет, с нова система за домейни, която да бъде сигурна защита от хакерски атаки. 

По-рано през този месец Reuters съобщи, че Русия се готви да направи своя енциклопедия, която да замени Wikipedia.

Закон, влязъл в сила през юли, изисква смартфоните, умните телевизори и компютрите да се продават с предварително инсталиран руски софтуер.








Зареждане! Моля, изчакайте ...
0
 
 
От коментарите разбирам ,че Путков ползва хАмерикански продукт,а Елестар се опитва да опонира,че има и руски постижения. Например русофилството.Прост,неук,продажен тъпанар на години на прехода,който сляпо лиже топките на путинската политика поже единия му родител е бляд или родителите ти са те възпитали в путиноидиотия.
0
 
 
То да внимава човек, ако бяха лъвове, ама те са "лъвове". Мишлета нЕкви... всичколози непризнати..... :)
Aнонимен
на 19.12.2019 г.
0
 
 
Асаф, те затова са форумни лъвове, за да разбират от всичко... Но ти внимавай да не ти хакнат компа... или да те хакнат отзадя тези лъвове...
0
 
 
Не му берете дерта на Путин..,а и защо си мислите,че ще позволи снимката,да е истинска...жалки сте, замислете се!
0
 
 
Хахахахахахахаха... Форумните "лъвове" вече и от операционни системи разбират... :) Аз пък съм изненадан, че Путин използва продукт на упадъчния запад, а не Елбрус, примерно... :)
+1
 
 
ХР ако ти го хакнат ще ти източат данните, иначе си ОК. При Уиндоус 10 още с инсталирането ти се съгласяваш да ти точат данните и да те следят. Ай кажете ми кое от двете бихте предпочели? Майкрософт нарочно те бутат към 10, защото следенето е на макс и печелят луди пари от личната ти информация.
Aнонимен
на 19.12.2019 г.
0
 
 
Й? Той да не държи кодовете за ракетите там че да е чак толкова важно?
+1
 
 
На руснците още най голямата им гордост е лада нива и лада 7....да си седят на хп ,тя цялата държава им е спряла като година там някъде.....
-1
 
 
И така трябва да е,"Уиндоус Виста" и" 10" са най-големите провали в операционните системи.И при двете има постоянни сривове и сини екрани !Така е !
Aнонимен
на 19.12.2019 г.
+3
 
 
Може би и ти като вова лилипутин използваш старите версии,лошо няма,изборът е твой.
Коментарите са на публикуващите ги. Burgas24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.
Още новини от Международни новини:

ИЗПРАТИ НОВИНА
« Март 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
Виж още:
Актуални теми
49-ото Народно събрание
България в еврозоната
Матури 2024 г.
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
Парламентарни избори 2024
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Бургас и региона.
e-mail:
Анкета
Ще почивате ли идната зима?
Да, в България
Да, в чужбина
Не
Не съм решил/а още

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:
За контакти:

тел.: 0886 49 49 24

novini@burgas24.bg

За реклама:
Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Бургазлии във facebook
RSS за новините
Статистика: