Разкриха подробности за последните дни на принц Филип

Автор: Екип Burgas24.bg
Коментари (0)
16:25 / 11.04.2021
812
Британските медии разпространиха подробности за последните дни от живота на съпруга на кралица Елизабет II, принц Филип.

 

Според информацията, преди да умре, той четял много, обаждал се на близките си и настоявал, че ще се справи сам с всичко. В последните си минути херцогът на Единбург не е бил сам – до него е била Елизабет II.

В нощта на петък, 9 април, състоянието му започнало да се влошава. "Той прекара по-голямата част от четирите седмици, през които бе в болница, в опити да се прибере вкъщи", пише Telegraph, позовавайки се на свой източник.

Лекарите оперирали сърцето му, за да се опитат да му дадат малко повече време, може би с оглед на предстоящия му 100-годишен юбилей. "Но не това го притесняваше. Той просто искаше да се върне в леглото си. За нищо на света не искаше да умре в болницата“, пише още вестникът.

Според източници на вестник Evening Standard, Филип се опитвал да остане самостоятелен, въпреки влошеното си здравословно състояние, и продължил да се облича сам.

Също така, в последните дни апетитът му започнал да се влошава, но когато имал сили, той се хранел в компанията на жена си.

Както БЛИЦ съобщи, на 9 април принц Филип почина на 99-годишна възраст, два месеца преди рождения си ден. Погребението му може да се проведе без масови мероприятия заради пандемията от коронавирус.

Виж коментарите (0)
Още новини от Международни новини:
Крути мерки за нарушаване на правилата за шофиране в Гърция, може...
Крепост, която познаваме от популярно ТВ предаване с български уч...
Американското разузнаване смята, че Путин не е наредил Навални да...
Светът се тресе: Регистрирано е поредното мощно земетресение
15 българи са арестувани в Испания
Спасиха 130 кита бяха в Австралия


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@burgas24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Burgas24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Burgas24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).