Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Бургас
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Бизнес
Други
Институции
Криминални
Общество
Роджър Уотърс тегли майната на Владимир Путин
Автор: Екип Burgas24.bg 10:06 / 29.09.2022Коментари (0)357
©
Изненадващ обрат настъпи в отношението на 79-годишния Роджър Уотърс, рок легенда от "Пинк Флойд", към войната в Украйна и руските агресори. Досега той твърдеше, че за всичко е виновен Байдън, когото в интервю за Си Ен Ен през август нарече "военнопрестъпник", предаде СЕГА.

След като концертите му в Полша бяха отменени, а заради позицията си относно конфликта Уотърс е заплашен и да бъде обявен за "персона нон грата" от градския съвет в Краков, той внезапно премисли и написа писмо на Путин.

"Драги президент Путин, откакто Руската федерация нападна Украйна на 24 февруари тази година, аз се опитвам да използвам слабото си влияние, за да призова за спиране на огъня и за дипломатическо решение, което удовлетворява нуждите от сигурност както на Украйна, така и на РФ. В това начинание аз написах две отворени писма на Олена Зеленска... Все по-често съм молен да пиша и на вас", започва той обръщението си, публикувано в неговия Фейсбук профил и разпространено от медии.

"Първо, искате ли войната да свърши? Ако отговорите и кажете "да, моля", това ще направи нещата много по-лесно. А ако излезете и кажете - "Руската федерация няма по-нататъшни териториални претенции, извън сигурността на рускоговорящото население в Крим, Донецк и Луганск (в оригинала е грешно написано "Лубанск" - б.р.)", също ще е от полза. Казвам това, защото познавам хора, които смятат, че Вие искате да завладеете цяла Европа, започвайки с Полша и другите балтийски страни. Ако е така - майната Ви (f**k you, е точният израз от писмото - б.р.), най-добре да спрем да играем тази отчайващо опасна игра на ядрени пилета, толкова удобна за ястребите от двете страни на Атлантическия океан, и просто да го направим. Да, взривете се един друг и направете света на парченца. Проблемът е, че имам деца и внуци, каквито имат и повечето ми братя и сестри по целия свят, и никой от тях не би искал такъв край. Така че, моля, г-н Путин, угодете ми и ми дайте тази гаранция".

По-нататък Роджър Уотърс призовава Путин към мирни преговори, в които да спазари неутралитет за суверенна Украйна срещу споразумение да не нахлува "никъде никога повече". "Да, да, знам, че САЩ и НАТО нападат суверенни държави без колебание, само за няколко барела нефт, но това не означава, че вие също трябва да го правите. Инвазията в Украйна искрено ме изненада, това бе отвратителна война, провокирана или не", пише рокзвездата.

Наивното отношение на ветерана от "Пинк Флойд" по отношение на Путин завършва с призив за отговор, припомняйки, че реакцията на първата дама на Украйна Олена Зеленска на писмата му го е оставила "изненадан и силно трогнат".

Уотърс писа до съпругата на Володимир Зеленски по-рано този месец, като в обръщението към нея се придържаше към обичайната си реторика - той обвини "крайните националисти" в Украйна, че са извели страната на "пътя на тази разрушителна война". 79-годишният британски музикант критикува Запада и най-вече Вашингтон за това, че снабдява страната с оръжия, а НАТО - че провокира Русия, струпвайки войски по границите ѝ.

Олена Зеленска отговори на музиканта в Twitter: "Именно Русия нападна Украйна, разрушавайки градове и убивайки хора. Украинците защитават страната си и бъдещето на децата си. Ако откажем да се борим, утре няма да ни има. Ако Русия се откаже от войната, тя ще приключи. Трябва да помолите президента на друга държава за мир", написа тя.








Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!
Още новини от Международни новини:

ИЗПРАТИ НОВИНА
« Февруари 2023 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
Виж още:
Актуални теми
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
Парламентарни избори 2024
Григор Димитров в турнири през 2024 година
Бургаското летище
Мигрантски натиск към България
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Бургас и региона.
e-mail:
Анкета
Ще почивате ли идната зима?
Да, в България
Да, в чужбина
Не
Не съм решил/а още

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:
За контакти:

тел.: 0886 49 49 24

novini@burgas24.bg

За реклама:
Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Бургазлии във facebook
RSS за новините
Статистика: